Krem supa sa peršunom

Ako želite neku supicu na brzinu, a imate samo malo sastojaka, uglavnom imamo peršun, bilo da je svež ili sušeni, uvek možete napraviti ovu. Veoma lako i jednostavno je prirpemite i uživajte.

Sastojci:

2 kašike brašna
1 kašika putera
4 kašike maslinovog ulja
400 ml mleka
400 ml vode
1 glavica crnog luka
1 veza peršunovog lista ( 2 kašike suvog peršuna )
suvi začin, so i biber

Priprema:

U šerpu staviti puter i ulje i kada se otopi i zagreje dodati sitno iseckan crni luk da se malo proprži.

Kada postane staklast i skoro upržen dodati brašno i mešati dok brašno ne postane svetlo žuto, pazite da ne zagori.

Zatim naliti mleko u mlazu i mešati, pa vodu, sve uz mešanje.

Dodati zatim peršun, kašiku suvog začina i malo bibera ( po ukusu )

Ostaviti da vri 2 – 3 minute pa skloniti sa vatre, probati i ako je potrebno dodati soli i bibera po ukusu.

Poslužiti toplo.

Prijatno.

izvor: domacirecepti.net

Krem supa sa peršunom

Ako želite neku supicu na brzinu, a imate samo malo sastojaka, uglavnom imamo peršun, bilo da je svež ili sušeni, uvek možete napraviti ovu. Veoma lako i jednostavno je prirpemite i uživajte.

krem supa

Sastojci:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika putera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml mleka
  • 400 ml vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza peršunovog lista ( 2 kašike suvog peršuna )
  • suvi začin, so i biber

 



Priprema:

U šerpu staviti puter i ulje i kada se otopi i zagreje dodati sitno iseckan crni luk da se malo proprži.

Kada postane staklast i skoro upržen dodati brašno i mešati dok brašno ne postane svetlo žuto, pazite da ne zagori.

Zatim naliti mleko u mlazu i mešati, pa vodu, sve uz mešanje.

Dodati zatim peršun, kašiku suvog začina i malo bibera ( po ukusu )

Ostaviti da vri 2 – 3 minute pa skloniti sa vatre, probati i ako je potrebno dodati soli i bibera po ukusu.

Poslužiti toplo.

Prijatno.

izvor: domacirecepti.net

Krem čorba od leblebija
Photo: Shutterstock

Krem čorba od leblebija - pravi delikates

Ništa nije ukusnije od domaće čorbice pre ručka.

Leblebija je deo porodice biljaka koje spadaju u mahunarke. Zbog svoje visoke nutritivne vrednosti oduvek je bila bitna namirnica u ljudskoj ishrani. Današnje generacije ne znaju toliko o ovoj namirnici koja je u narodu poznata i kao slatki pasulj. Liči na zrno soje i jedan je od delikatesa azijske kuhinje.

Sastojci za čorbu od leblebije:

800g leblebija
2 glavice luka
3 čena belog luka
svež peršun, origano, so, biber
sok od jednog limuna
maslinovo ulje
krutoni - za serviranje (po želji)

Priprema čorbe od leblebije:

Iseckajte crni i beli luk pa prodinstajte na maslinovom ulju.

Dodajte seckan peršun, oceđene skuvane leblebije, origano, biber i so.

Nalijte 1 - 2 litara vode i kuvajte poklopljeno oko 20 minuta.

Nakon toga dodajte sok od limuna, pa štapnim mikserom izblendajte čorbicu. (ukoliko nemate štapni mikser može i blender). Servirajte sa krutonima.

Izvor: Stvar ukusa

 

KREM ČORBA SA TIKVICAMA
FOTO: COOKING

KREM ČORBA SA TIKVICAMA: Osvežavajuće letnje jelo (VIDEO)

Leti nam najviše prijaju lagani obroci koji nas osvežavaju, ali ipak i zasite. Uz čorbe i potaže tu su neka jela sa povrćem koja brzo pripremaju.

Sastojci:

500 g tikvica (1 veća ili 2 manje)
80 g crnog luka
440 g krompira (oko 3 komada)
140 g šargarepe (oko 2 komada)
so, biber, mirođija
beli luk
voda (oko 600 ml)
350 ml mleka (może i više, ako volite ređu čorbu-potaž)
maslinovo ulje
prepčeni hleb, dvopek
Priprema:

Propržite crni luk, a zatim dodajte i seckanu šargarepu.

Nakon toga dodajte krupnije sečene tikvice, a zatim i krompir. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte.

Prelijte sa vodom i kuvajte prvo na jačoj vatri dok ne provri, a zatim na laganoj još nekih 20 minuta.

Štapnim mikserom sjedinite sve, pa dodajte mleko i začine i lepo promešajte.

Kuvajte još malo i servirajte sa krutonima.

{vembed Y=1mBce-a3Dqo}

 Izvor: cooking.rs

Potaž od brokolija
Shutterstock

Potaž od brokolija

Jednostavan recept za potaž od brokolija. Možete ga jesti i kao obrok i kao međuobrok.

Sastojci:

– 300 g brokolija
– 1 veća šargarepa
– 2 manja krompira
– 1/2 šolje pavlaka za kuvanje
– prstohvat bibera i soli po potrebi
– crni i beli luk, po želji
– 10 g seckanih badema, indijskog oraha ili lešnika

Priprema:

Oljuštiti i iseckati krompir i šargarepu. Staviti ih u ključalu vodu, i kuvati dok ne postanu srednje mekani.

Oprati brokoli, iseckati na manje delove, pa dodati krompiru i šargarepi i nastaviti kuvanje sve dok povrće ne postane mekano.

Procediti povrće i staviti ga u blender. Dodati so i biber po želji, a možete dodati i beli ili crni sveži luk ako želite, a zatim sve dobro izmiksati.

Izmiksano povrće vratiti u šerpu i dodati pavlaku za kuvanje i mešati par minuta, dok se ne sjedini i zgusne.

Nakon toga sipati u posude i posuti seckanim bademima (indijski orah ili lešnik) ili peršunom.

Autor:Coolinarika

Gulaš od svinjskih jezika
Foto: kuvar.in.rs

Gulaš od svinjskih jezika

Iako ovo jelo češće pravim od junećeg jezika, i sa svinjskim jezicima je odlično.

Potrebno:

4 svinjska jezika
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašika paradajz pirea,
1dc soka od paradajza
1 kašika mlevene paprike
1 kašika kisele pavlake
lovor,
peršun
so, biber
ljuta mlevena paprika po želji
brašno

Priprema:

Jezike prokuvajte kratko u vodi. Izvadite i ogulite beli površinski deo koji će se pojaviti.

Crni luk iseckajte i stavite da se dinsta. Ubacite i šargarepu koju ste takođe iseckali na sitne komade.

Kada povrće omekša, ubacite svinjske jezike koje ste iseckali na kockice i nastavite da dinstate dok god ima tečnosti u posudi.

Ubacite pasirani paradajz, propržite i zatim dodajte sok od paradajza i nalijte vodom (oko 7dcl, pa kuvate dok ne uvri dovoljno).

Kada provri, ubacite mlevenu papriku, sitno iseckan beli luk i začine.

Pred kraj (to će biti za oko sat vremena, probajte po mesu) umešajte pavlaku, hladne vode i malo brašna i dodajte u gulaš kako bi se lepo zgusnuo.

Služiti uz njoke, palentu ili krompir pire.

Savršene knedle od griza

Ima li lepšeg ukusa od knedli koje se tope u ustima? Pravljenje savršenih knedli od griza su obavezna veština svake dobre kuvarice. A evo kako da ih napravite.

Sastojci:

– jaje
– 90 g griza (oko 8 punih kašika)
– 8 kapi ulja
– prstohvat soli
– kašičica seckanog lista peršuna, po želji

Priprema:

Odvojite belance od žumanceta. Belance s prstohvatom soli čvrsto umutite viljuškom, pa dodajte žumance i ulje i sve lepo sjedinite.

Stavljajte kašiku po kašiku griza, svo vreme mešajući viljuškom. Po želji, na kraju možete da dodate i peršun.

Ostavite nekoliko minuta da griz nabubri, pa vlažnom kašičicom stavljajte knedlice u vrijuću supu.

Izvor: www.najbolji-recepti.com

Kukuruz čorba sa prženom slaninom i praškom šunkom
Foto: Shutterstock

Kukuruz čorba sa prženom slaninom i praškom šunkom

Čorbica je odlična, gusta, sasvim konkretna. Šunkica i pržena slanina daju joj malo „na jačini“, pa zaista nema potreba za nekim dodatnim, jakim jelima nakon ove čorbe. Pripremite neku pogaču, kiflice i biće sasvim dovoljno.

Sastojci:

1 glavica crnog luka
100 g + 100 g barene slanine
1 – 2 kašike ulja
200 g praške šunke u komadu
5 krompira srednje veličine
1 kesa smrznutog kukuruza (oko 1/2 kg)
1 veća crvena paprika
2,5 dcl hladnog mleka
3 kašike brašna
1 ravna kašičica majčine dušice
1 l gotove supe (1l vode + 2 kockice za supu)
sveže mleveni biber, oko 1/2 kašičice
po potrebi so
sudžuk
tucana ljuta paprika za serviranje

Priprema:

Crni luk iseći na sitne kocke. 100 g slanine iseći na kockice, pa zajedno, crni luk i slaninu, ispržiti. Ako se slanina jako hvata za dno šerpe i ne pusti dovoljno masti, dodajte ulja. Ispržite tako da luk bude providan, a da slanina porumeni.

Prašku šunku isecite na kockice, veličine oko 0,5cm. Zato sam naznačila da kupite u komadu, jer ne trebaju vam listovi šunke, nego baš kockice da dobijete. Crvenu papriku operite, očistite od semenki, pa takodje isecite na kockice. Krompir očistite i isecite na jako sitne kocke.

Na uprženi luk i slaninu, dodajte kukuruz, krompir, prašku šunku i crvenu papriku. Nalijte na to vodu i dodajte kockice za supu (naravno, možete ih zameniti domaćim ili kupovnim začinom za jelo). Dodajte i majčinu dušicu i biber. Kada čorbica bude kuvana, lako ćete dodati još i so, ako bude potrebe, pa prokuvati minut tako dosoljeno.

Čorbicu poklopite i kuvajte nekih pola satićka, odnosno dok kukuruz i krompir ne budu kuvani.

Brašno stavite u manju činiju, pa postepeno, kašiku po kašiku, dodajte hladno mleko dok viljuškom ne razmutite brašno da ne bude grudvasto. Onda dodajte preostalo mleko, izmešajte, pa sipajte u kuvanu čorbicu, mešajući viljuškom na mestu gde sipate (takodje da se ne zgrudva). Kuvajte još koji minut, povremeno mešajući.

100 g slanine isecite na sitne kocke, pa upržite. To će vam biti za posipanje čorbice. Servirajte čorbicu u činije, pospite sudžuk tucanom paprikom, pospite komadićima pržene slanine.

Iako deluje pomalo neobično, ja sam uz ovu čorbicu servirala pogaču sa margarinom i groždjicama (prava je, prste da poližete). Ko želi, može je jesti uz čorbicu, kome se to ne dopada, odličan je dodatak posle čorbe. Uživajte i prijatno!

 

Izvor: kuvajmo-blogovski.com

Pudarski paprikaš
Foto: Shutterstock

Pudarski paprikaš – fruškogorski specijalitet čuvara vinograda

Vitezovi, čuvari vinograda-pudari, uvek su umeli i hteli da naprave lepo jelo. Suština ovog specijaliteta je da mu odličan ukus daju začini, koje su oni dodavali po svojoj želji, jednostavno ubacivali sve ono što imaju. Ovaj paprikaš se pravi i u drugoj verziji, samo od piletine, ali mi vam nudimo ovaj recept, isprobajte, veoma pikantno!

Sastojci:

6 većih glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
2 paradajza
2 babure
3-4 krompira
Ljute mevene paprike po ukusu
Supena kašika masti ili ulja
1 kg svinjskog mesa od plećke
½ kg junećeg mesa od plećke
So, biber, suvi začin, mlevena crvena slatka paprika

Priprema:

Iseckajte na kockice luk, šargarepu, papriku, meso, paradajz i krompir.

U origalnoj izvedbi trebalo bi da mast ili ulje zagrejete u kotliću, ali to možete da uradite i u dubljoj šerpi. Na to stavite luk, šargarepu, papriku i paradajz i dinstajte na laganoj vatri uz stalno mešanje sve dok ne dobije smeđu boju.

Kada je to gotovo, dodajte iseckano meso, s tim što prvo ubacite junetinu, a oko 15 minuta kasnije i svinjetinu.

Sve to mešati bez dodavanja vode, sve dok svinjsko meso ne poprimi belu boju.

Kada se to dogodi, posolite, pobiberite, dodajte i malo suvog začina, pa sve to prelijte sa oko dva litra vode i kuvate na laganoj vatri, dok meso ne počne da omekšava.

U tom trenutku u paprikaš stavite krompir i mlevenu papriku (slatku, ljutu, obe, kako vam odgovara) pa kuvajte dok krompir skroz ne omekne.

 

Izvor: srbiju volimo

Šnicle jelena u lovačkom sosu
Foto: kuvar.in.rs

Šnicle jelena u lovačkom sosu

Potrebno:

2 šnicle jelenskog teleta (ako ne možete pronaći divljač, možete probati sa goveđim šniclama)
2 glavice luka
4 čena belog luka
2dcl paradajza
1 kašika koncentrata paradajza
2dcl crnog vina
2 lista lovora
ruzmarin
kašikica šećera
so,biber

Priprema:

Na zagrejanoj svinjskoj masti zapeći šnicle (par minuta sa svake strane).

Izvaditi meso i na toj istoj masti izdinstati crni luk isečen na režnjeve i sitno iseckan beli luk.

Kad se luk izdinstao, dodati kašiku pardajz pirea, propržiti kratko sve zajedno.

Naliti sa paradajzom i vinom (po potrebi dodati i malo vode), dodati začine.

Prokuvati 10-ak minuta pa vratiti meso u posudu.

Sve zajedno krčkati sat ipo ili duže, zavisi od mesa koje ste koristili. Po potrebi dolivati vode.

Služiti sa njokama (na slici) ili sa pire krompirom, palentom, knedlama, testeninom...

Izvor: kuvar.in.rs

Paprikaš od fazana
Foto: kuvar.in.rs

Paprikaš od fazana

Često kuvam samo za nas dvoje, a ovaj put sam pravio paprikaš od fazana sa domaćim rezancima. Ta ptica, u svakom obliku, svojom veličinom taman dođe za dve osobe.

Sastojci (za 2 osobe)

1 fazan
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika paradajz pirea
1 feferona ljuta
lovorov list
so, biber u zrnu
jedna ipo kašika mlevene slatke paprike
pola kašike ljute paprike (po želji)

Priprema:

Crni luk iseckati sitno i dinstati. Dodati i fazana isečenog na komade i dinstati dok se meso malo ne zapeče.

Dodati kašiku paradajz pirea.

Naliti vodom. Možete sipati litru i više vode, pa tokom kuvanja napraviti željenu gustinu.

Da vas ne zavara ta mala ptica svojom veličinom - meso se mora kuvati dosta dugo na laganoj vatri.

Kada voda provri dodati so, lovor, biber u zrnu, slatku i ljutu papriku.

Kuvati dok meso ne omekša.

Dvadesetak minuta pre kraja ubaciti i ljutu feferonu (Ovo je za nas koji ne možemo zamisliti život bez ljutog)

Izvor: kuvar.in.rs

Brza čorba sa piletinom
Foto: Shutterstock

Brza čorba sa piletinom: Uz ovaj recept glavno jelo vam neće biti potrebno

Nikad brže do ukusnog jela na kašiku.

Sastojci:

manji crni luk
1 šargarepa
1 koren paškanata
1 celer
1 glavica karfiola
200 – 300 g piletine
so,biber

Priprema:

Dinstati luk, šargarepu, paškanat i celer (prethodno isečeno na sitno sve).

Zatim dodati piletinu isečenu na kockice i nju dobro propržiti.

Kada je gotovo dodati cvetove karfiola i naliti vodom.

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Gulaš od pečuraka
Foto: kuvar.in.rs

Gulaš od pečuraka (FOTO)

Potrebno:

150g šampinjona
250g bukovača
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašika paradajz pirea
1 kašika slatke mlevene paprike
so, biber, vegeta
ljute mlevene paprike po želji

Priprema:

Luk iseckati i dugo dinstati. Dok ne postone skroz mekan.

Dodati sitno seckanu šargarepu i beli luk i nastaviti dinstati dok šargarepa malo ne omekani.

Dodati krupnije isečene pečurke i nsataviti dinstati bez dolivanja vode dok pečurke ne puste svoje sokove.

Dodati kašiku paradajt pirea, začine i promešati.

Doliti 1l vode i krčkati dok se ne guleš ne zgusno onoliko koliko volite.

Uz prilog može da ide testenina, kačamak, kromir pire ili njoke.

Izvor: kuvar.in.rs

Paprikaš od divljači
Foto: kuvar.in.rs

Paprikaš od divljači

Sastojci

2kg jelena
2kg divlje svinje
4 veće glavice crnog luka
4 čena belog luka
lovor
crno vino
so, biber
2 kocke šećera
slatka i ljuta mlevena paprika
velika kašika masti

Priprema

Luk iseći i dinstati u kotliću na svinjoj masti. Količinu masti možete smanjiti ako u paprikaš dodate 2 svinjska papka (sveža). Kada malo omekani, dodati meso divljači.

Sve zajedno dinstati u sopstvenom soku mesa, dokle god meso ispušta svoj sok. Nemojte brzati, samo lagano. Znao sam meso dinstati i po sat ipo u sopstvenom soku.

Kada se meso izdinsta, naliti vode da prekrije meso. IOnako ćete dolivati vodu tokom kuvanja.

Kada paprikaš provri, dodajte začine.

Kuvajte uz probanje. Verovatno zavisi i od vina koje ste sipali - dodajte šećer, ili štanglu-dve čokolade.

Kuvajte dok se meso ne skuva i čorba se zgusne baš kako treba :)

Krem čorba od pečuraka gotova za 15 minut
Foto: kuvar.in.rs

Krem čorba od pečuraka gotova za 15 minuta

Sastojci (za 2 osobe)

300g šampinjona
1dcl pavlake za kuvanje (ili kisele pavlake)
1 glavica crnog luka
so, biber
vegeta
peršunov list

Priprema:

Glavicu luka iseckajte i izdinstajte.

Šampinjone isecite na krupnije komade i kada luk malo smekša dodajte i njih u šerpu i zajedno još malo prodinstajte.

Dolijte 8dcl vrele vode (zagrejane u letrleru ili iz slavine).

Začinite solju, biberom i mešavinom začina. Ako korsitite sušeni peršunov list, možete ga dodati sada. Ako koristite svež peršun - dodajte ga na samom kraju.

Posle 7-8 minuta, odvadite malo šaminjona u komadima, a prestali deo izblendajte štapnim mikserom.

Vratite na ringlu, dodajte pavlaku i šampinjone koje ste izvadili.

Kuvajte još koji minut.

Da bi vam čorba bila gušća u šolji umešajte 1dcl hladne vode i 1 kašiku brašna, pa dodajte čorbi.

Izvor: kuvar.in.rs

Ovako to prave Mađari: 3 trika za najbolji paprikaš

Ovako to prave Mađari: 3 trika za najbolji paprikaš

Mađari su ponosni na svoj tradicionalnipileći paprikaš, a svako ko proba ovo jelo smaže ga za tren oka.

Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, od namirnica koje čine ovo jelo nalaze se: piletina (najbolje domaća), luk, beli luk, voda ili bujon, dovoljno kvalitetne mlevene paprike, a ponekad se dodaje i sveža paprika – kao i paradajz, te masnija kisela pavlaka.

Kako kažu Mađari, za dobar paprikaš ključne su tri stvari: kvalitet i kvantitet mlevene paprike, kao i domaća svinjska mast.

Sastojci za pileći paprikaš:

2 kašike masti
1,3 kg piletine
2 crna luka
2 čena belog luka
2 paradajza
1 paprika (prema želji)
3-4 kašike kvalitetne slatke mlevene paprike
2 šolje bujona ili vode
so
biber
2-3 kašike brašna
3/4 šolje pavlake

Priprema:

Zagrejte mast u loncu, pa dodajte piletinu i kad se lepo zapeče, prebacite je na tanjir.

U lonac dodajte seckani luk, pa pržite dok ne postane staklast.

Ubacite i seckani beli luk i po želji seckanu papriku i paradajz.

Nakon 5 minuta lonac sklonite s vatre pa dodajte mlevenu papriku, so i biber.

Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili bujon, tako da prekrije meso.

Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuvajte oko jedan sat.

U kiselu pavlaku dodajte brašno pa dobro promešajte.

Ulijte malo sosa, promešajte, pa ulijte u sos.

Mešajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne.

Začinite prema ukusu pa poslužite s testeninom.

 

Izvor: Stil/Punkufer.Dnevnik.hr

Pileći paprikaš sa pavlakom u sočnom saftu
Foto: Shutterstock

Recept za vikend ručak: Pileći paprikaš sa pavlakom u sočnom saftu

Uživajte sa ukućanima u fantastičnom ručku.

Sastojci za Pileći paprikaš sa pavlakom:

veće pile
2 glavice luka
kašičica brašna
kašičica slatke mlevene paprike
malo ljute mlevene paprike ili feferon, po želji
kašika paradajz-pirea
veza peršuna
1 dl kisele pavlake
mast ili ulje
so, biber

Priprema Pilećeg paprikaša sa pavlakom:

Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok se ne raskaša), pa dodajte mlevenu papriku i promešajte.

Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite.

Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.

Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire.

Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Miso supa

Japanska Miso supa

Sastojci za Miso supu (2 osobe)

3 g aleve parike
400 g algi
10 g đumbira
1 g miso paste
2 kom. peršuna
50 g praziluka
100 g šargarepe
1 ml tamari sosa
100 g testenine fusili

Priprema Miso supe

Zagrejte litar vode do ključanja.

U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom.

Kada voda proključa, dodajte dve sitno seckane šargarepe, malo praziluka i peršuna.

Pustite par minuta da se kuva, pa dodajte alge sa vodom, malo đumbira ili aleve paprike i šaku testenina.

U međuvremenu u šoljici sa hladnom vodom razmutite kašiku miso paste.

Kad testenina bude kuvana, sklonite posudu sa vatre, sačekajte minut, dva i dodajte onda razmućenu miso pastu i po želji kašičicu tamari sosa, promešajte i miso supa je gotova.

Uživajte u ovom tradicionalnom japanskom jelu!

Supa u hlebu sa kobasicom

Supa u hlebu sa kobasicom

Sastojci za Supu u hlebu sa kobasicom

5 g aleve parike
500 g hleba
200 g kobasica
300 g krompira
150 ml neutralne pavlake
10 g peršunovog lista
300 g pilećeg filea
10 g soli
5 g vegete

Priprema Supe u hlebu sa kobasicom

Izdubite sredinu hleba kao na fotografiji. Komadiće piletine kuvajte u slanoj vodi.

Ubacite iseckani beli luk i šargarepu, a potom i sitno iseckani krompir.

Kada piletina bude kuvana, dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber.

Kuvajte još 10-15 minuta uz mešanje.

Začinite peršunom i listovima nane. Iseckane kobasice pržite na vrelom ulju nekoliko minuta.

Kada porumene, stavite ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Skuvajte jedno jaje.

Servirajte kao na fotografiji i ubacite kobasice i jaje u supu.

Izvor: maxi.rs

Krem čorba od šampinjona

Krem čorba od šampinjona

Ako još uvek niste isprobali ovako nešto ovo vam je prava prilika. Priprema se brzo i lako a veoma je ukusno i lepo izgleda.

Sastojci za Krem čorbu od šampinjona

1 crni luk
250 gr šampinjona
1 kašika brašna
1 kocka za supu
1 dl ulja
začini po ukusu
200 ml kisele pavlake

Priprema Krem čorbe od šampinjona

Iseckati crni luk pa ga sa vodom i uljem prodinstati.

Dodati iseckane šampinjone pa nastaviti dinstanje.

Kada su šampinjoni gotovi naliti 500 ml hladne vode, da bi nam se masa ohladila i mogla ići u blender.

Sipati u blender pa izblenditari, da se dobije fina ujednaćena kaša.

Vratiti sve na vatru pa umutiti brašno i pavlaku sa malo vode i sipati u mlevene šampinjone.

Ostaviti da provri pa začiniti po ukusu, probati ako je potrebno i poslužiti toplu.

Izvor: domacirecepti.net