Pašteta od kozjeg sira i patlidžana

Pašteta od kozjeg sira i patlidžana Pašteta od kozjeg sira i patlidžana

Kozji sirevi i slanim i slatkim jelima dodaju specifičnu notu. A pašteta od kozjeg sira je izuzetno primenjiva.

Za francusku kuhinju je tipična upotreba vrućeg kozjeg sira (chevre fraud). On se na primer peče, prži u trakama preko šunke, dodaje se pitama ili se jednostavno zagreje i umeša u salatu.

Ukus kozjeg sira možete istaći kombinovanjem sa slatkim namirnicama kao što su suvo grožđe, med ili orasi. Ili možete istaći slanu notu kozjeg sira upotrebom sastojaka kao što su kapar, sušeni paradajz ili masline.

Recept za paštetu od kozjeg sira i patlidžana

3 patlidžana
200 g kozjeg krem sira
Krupna morska so
Crni biber
Maslinovo ulje
Ruzmarin
Majčina dušica
Beli luk
Med
Limunov sok

PRIPREMA:

Prepolovite i blago izgrebite patlidžane. Pospite ih solju i limunovim sokom. Dodajte majčinu dušicu, ruzmarin i beli luk. Prelijte maslinovim uljem.

Pecite patlidžane u rerni na 170 stepeni, nekih 25 minuta dok ne omekšaju. Pomoću kašike izvadite meso patlidžana i izgnječite ga viljuškom pa ga stavite u blender da se samelje.

Dobro pomešajte pastu od patlidžana sa kozjim krem sirom i dodajte biber, med i limuna po ukusu. Ukoliko je potrebno, dodajte soli.

Ova ukusna pašteta je izuzetno primenjiva – može se, na primer, koristiti kao ukusan namaz na krckavom hlebu ili povrću. Ispržite trake tikvica ili patlidžana u tiganju, zamotajte ih i napunite ih paštetom tako da rolnice zadrže oblik.

Izvor: hrana-pice-price.com

Možda će vas interesovati i...