ĆUFTE SA ZAČINSKIM BILJEM

So simple and delicious. To je sve što bih rekla, ako baš moram da budem tako kratka. Ali neću. Baš ću da vam ispričam da je ovo jelo jedno od onih. Posebnih. Kad nas dvoje sedimo na dvosedu i jedemo iz jednog tanjira. Za kraj se zasladimo prepženim listom žalfije iz brda putera. I ja mu donesem njegov omiljeni desert. I u miru smo.Treba vam samo malo mesa, nešto svežeg bilja i puter. I 15 minuta vremena. I čovek kojem ćete to nameniti. Brat, sestra, prijatelj, majka. Bilo ko zbog koga vam srce kuca jače. Volite! Volite i hrana će vam biti najukusnija.

Sastojci:

300 g mešanog mlevenog mesa

50 g putera

50 ml belog vina

2 čena belog luka

nekoliko grančica svežeg ruzmarina, timijana, žalfije i origana

soli i bibera po ukusu

Priprema:

Na tiganju otopite puter pa ubacite grančice začinskog bilja i dva čena razbijenog neoljuštenog belog luka.puter-i-zaciniPržite nekoliko minuta pa dodajte malene ćufte koje ste napravili od mesa, bez ikakvog začinjavanja, jaja i slično. Samo meso, po jedna kašika za ćuftu.

meso-za-cufte

Pržite 15-ak minuta uz povremeno okretanje mesa dok ćufte fino ne porumene. Nalijte pred kraj vina i pustite da ispari. Posolite i pobiberite prema ukusu. I servirajte. I poletite od sreće. Da, toliko je jednostavno i brzo. Moraćete da isprobate da biste se uverili. A kad isprobate, javite mi se da čujem to wooow 

izvor:milinkuvar.com

 

Možda će vas interesovati i...