Limunada sa jagodama

Slatke i zdrave jagode, koje svi obožavamo, bogate su vitaminima i mineralima, a siromašne šećerom, pa se zato i smatraju dobrim saveznikom u mršavljenju. U kombinaciji sa limunom čine "čuda" za svaku dijetu, jer je napitak od ova dva sastojka idealna poslastica koja neće ugroziti proces mršavljenja, a osvežiće vas i zasladiti!

Sastojci:

- 600 g svežih jagoda

- 2 limuna

- med

- 6 šoljica vode

 Priprema:

1. Jagode očistite, operite i isecite na polovine.

2. Limun ogulite i razdvojite na četvrtine.

3. Voće ubacite u blender, dodajte 2 šalice vode, žlicu meda i sve zajedno dobro izmiksajte.

4. Probajte kakvog je ukusa, pa ako vam nije dovoljno slatko dodajte još meda i preostale 4 šoljice vode, pa ponovite postupak.

5. Napitak poslužite rashlađen i pijte između obroka.

Izvor: Zadovoljna.hr

Tiramisu za 5 minuta!

Sastojci:

- 120 g šećera u prahu

- 300 g slatke pavlake

- ekstrakt vanile

- 250 g maskarpone sira

- piškote

- šoljica kafe (nes ili crne, po želji)

- malo čokolade za kuvanje

Priprema:

U činiji pomešajte šećer u prahu i slatku pavlaku i to dobro izmutite. U drugoj činiji dobro izmešajte maskarpone sir i ekstrakt vanile i tu smesu ulijte u šlag. Sve dobro izmiksajte. 

Piškote prepolovite na pola, umočite u kafu i stavite na dno šoljice ili činijice. Preko toga prelijte smesu od šlaga i sira. Ukrasite rendanom čokoladom za kuvanje.

 

Izvor: Pressonline

Čizkejk kao iz poslastičarnice!

Potrebni sastojci: 

Za koru:

- 300 gr mlevenog plazma keksa

- 100 gr putera (ili margarina)

- 150 ml mleka

Za beli fil:

- 500 gr posnog sira 

- 2 čaše kisele pavlake

- 200 gr šećera

- 30 gr želatina

- 30 gr šećera od vanile

- 1 žumance

Za crveni, voćni fil:

- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)

- 200 gr šećera

- 30 gr želatina

Priprema:

U okruglom plehu, koji je obložen folijom, prstima formirajte koru od umućene smese spravljene od plazma keksa, istopljenog putera i mleka. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate beli fil.

Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. Zatim želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan, ali vodite računa da ne provri. Pomešajte želatin sa ostalim sastojcima. Fil preliti preko podloge od keksa.

U šerpi kuvati  kilogram voća i 200 gr šećera oko 10 minuta. Dodati i želatin po istom postupku, kao kada ste pripremali beli fil. Kada se malo ohladi sipati preko belog fila. Držati u frižideru bar 6 sati!

I to bi bila čitava filozofija! "Igrajte" se kuvarice i obradujte sebe i drage ljude ovim ukusnim slatkišem! Držimo vam palčeve! Prijatno!

Izvor: Pressonline

Pohovana banana sa medom

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

- 4 veće banane

- 150 g brašna

- 1 jaje

- prstohvat soli

- prstohvat sode bikarbone

- 1 kašičica cimeta

- 1 velika kašika meda

- po potrebi kisele vode

- 2 kašike šećera

Priprema:

 Umitite poh masu (jaja, soda, so, šećer, brašno, cimet i kisela voda) koja bi trebalo da bude gušća nego za palačinke. Banane iseckajte i svako parče umačite u poh masu i stavljate u dobro zagrejano ulje koje bi trebalo da bude duboko oko 2 cm. Pržite bananu sve dok ne dobije zlatno braon boju, oko 2-3 minuta. Izvadite i sipajte na tanjir na koji ste stavili ubrus kako bi upio višak masnoće. Gotovu bananu prelijte medom i ukrasite sa cimetom.

Izvor: Pressonline

Čokoladna torta bez brašna i od samo tri sastojka!

Sastojci:

- 175 g crne čokolade

- 7 jaja

- 140 g maslaca

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 130 stepeni. pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, a pred sam kraj kada je čokolada rastopljena, umešajte i na kockice isečen maslac, pa mešajte dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumanaca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca, pa im dodajte, lagano mešajući, ohlađenu smesu od čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite sneg od belanaca, i kašiku po kašiku ga dodajte u prethodno pripremljenu smesu, polako mešajući dok smesa ne postane homogena. 

3. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. 

Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pospite šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz slatku pavlaku, sveže jagode ili maline.

Izvor: Zadovoljna.hr

Neobični uštipci sa bananama

Sastojci:

- 3 zrele banane

- 40 g šećera

- oko 150 g brašna

- 1/3 praška za peciva

- za posipanje: malo kokosovog brašna i prah šećera

Priprema:

Brašno pomešati sa praškom za pecivo. Banane ispasirati, dodati šećer, pa sjediniti sa brašnom. Uštipke spuštati u vrelo ulje, pa pržiti dok ne porumene sa obe strane. Gotove uštipke staviti na papir, da se ocede od ulja, pa ih uvaljati u kokosovo brašno, kristal ili prah šećer. Po želji preliti ih i čokoladnim sirupom.

Izvor: recepti.com

Pita Šumska čarolija

Sastojci:

potrebno za testo

- brašno 400 g

- margarin 200 g

- šećer u prahu80 g

- hladna voda 60 ml

- prašak za pecivo 1/2 kesice

potrebno za fil

- višnje 300 g

- šećer 6 kašika

- voda 100 ml

- puding sa ukusom sumskog voca1/2 kesice

- prezle 2 kašike

Uputstvo za pripremu:

Za testo sjediniti brasno, secer u prahu i prasak za pecivo. Dodati na kocke iseckan omeksali margarin i mesiti da se sjedini. Sipati vodu i umesiti meko testo, a zatim ga ostaviti pola sata u frizideru.

Za to vreme spremiti fil: U odgovarajucoj posudi sjediniti visnje, secer i 50 ml vode. Kuvati desetak minuta. Puding razmutiti sa preostalih 50 ml vode, dodati visnjama i kuvati tek toliko da se zgusne, uz neprestano mesanje, oko pola minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Ohlađeno testo podeliti na dva dela. Jednu polovinu razvuci na pobrasnjenoj povrsini do velicine tepsije u kojoj ce se peci pita. Tepsiju dobro podmazati, pa u nju prebaciti razvuceno testo. Preko testa sipati prezle pa fil. Drugu polovinu testa razvuci i iseci na trake sirine 2 cm, pa ih redjati preko fila tako da se oblikuje mreza.

Pitu peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvor. Super žena

Sladoled sa eurokremom (bez jaja)

Za eurokrem sladoled biće vam potrebni sledeći sastojci:

- 1 mala čaša kisele pavlake

- 200 g eurokrema, nutele ili sličnog namaza po želji

- 2 kesice šlaga

- 200 ml mleka

- šaka sitno mlevenih lešnika/badema/oraha

- šaka čokoladnih ljuspica (možete narendati bilo koju čokoladu)

- 50 g mlevenog keksa

Priprema:

Šlag umutite sa mlekom, dodajte pavlaku i eurokrem. Sjedinite sve, a potom dodajte mlevene lešnike i 25 g keksa. Sve sipajte u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Nakon sat vremena izvadite činiju i promešajte sladoled, sipajte preostali keks i čokoladne ljuspice, zatim ga vratite u zamrzivač.

Izvor: Pressonline

Švarcvald rolat

Sastojci:

Za biskvit: 

- 5 jaja 

- malo soli 

- 100 g šećera

- 100 g brašna 

- 3 kašičice kakaoa 

Za fil i ukrašavanje: 

- tegla višanja u kompotu (720 ml) 

- 2 kesice vanilin šećera

- 400 ml slatke pavlake 

- kesica učvršćivača za šlag 

- 2 cl višnjevače 

- 50 g rendane crne čokolade

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom. Izmešati brašno i kakao. Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta. Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane. Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem. Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat.

Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Po želji ukrasiti višnjama. Hladiti do serviranja.

Izvor: novine.ca

Mramorni kolač

Za 12 krišaka potrebno je: 

- modla za kuglof prečnika 23 cm ili pravougaoni pleh 35 cm x 11 cm 

- 300 g neslanog maslaca, omekšalog 

- 300 g kristal-šećera 

- nekoliko kapi čistog ekstrakta vanile 

- prstohvat soli 

- 5 jaja 

- 380 g namenskog brašna 

- 4 kašičice praška za pecivo 

- 4 supene kašike mleka 

- 20 g kakaoa u prahu 

- šećer u prahu, za posipanje 

Priprema:

1. Zagrejte pećnicu na 180˚ C (plin 4). Zamastite modlu za kuglof ili pravougaoni pleh. 

2. Stavite maslac u činiju i umutite da bude gladak. Postepeno umešajte šećer, ekstrakt vanile i so da se smesa zgusne i ostane glatka. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme žustro muteći žicom. 

3. Prosejte brašno i prašak za pecivo u žitko testo od maslaca i jaja u dva puta, tako što ćete između sipati dve supene kašike mleka. 

4. Kašikom prebacite dve trećine mešavine u pripremljen pleh. U ostatak prosejte kakao uz preostalo mleko. Testo s kakaom prebacite kašikom preko običnog testa i promešajte tako da dobijete mermernu šaru. Pecite jedan sat ili dok ne naraste i dobije zlatnosmeđu boju. 

5. Ostavite da se hladi u plehu 10 min. pa prebacite na rešetku. Pospite šećerom u prahu.

Izvor: b92.net

Nepečena torta "Lepotica"

Ova divna torta je veoma laka za pripremu, a malo je "jača", pa je vaši ukućani neće smazati za tili čas. Jednom kada je probate, uvek ćete je praviti.

Sastojci:

- 600 g plazma keksa

- 200-300 g mlevenih oraha

- 100 g suvog grožđa (nije obavezno)

- 350 g žele kocki

- 250 g margarina za kolača

- sok od pomorandže

- šlag, prah šećer

Priprema:

Plazma keks i žele kocke usitniti na što manje delove. Tako iseckane pomešati ih sa mlevenim orasima i suvim grožđem, a potom sve to promešati sa čašom soka od pomorandže (oko 250 ml).

Otopiti margarin, i po želji dodati prah šećer (ako volite slađe), pa ga uliti u mešavinu koju ste napravili i "umesiti" je, tačnije formirati homogenu, čvrstu smesu. 

Dobijenu smesu oblikujte po želji. Ukrasite šlagom.

Izvor: Pressonline

Fenomenalne princes krofne na drugačiji način

Sastojci:

Za krofne:

 -6 jaja

-150 g masti ili putera ili margarina

-150 g mekog brašna

-250 ml vode

Za fil: 

-1 l slatkog melka

-6 jaja

- 12 supenih kašika šećera

- 2 pudinga od vanile

Priprema: 

1. Priprema krofni: Masnoću staviti u hladnu vodu, a potom na ringlu da provri. Čim provri dodati brašno, intezivno mešajući i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri. U međuvremenu umutiti 6 jaja - posebno belanca, posebno žumanca. Kad su dobro umućena spojiti ih pa ih dodati još toplom masnom testu. Dobro izmešati. Masa je dovoljna za tačno 40 krofni.

Puna kašika testa se stavlja u pleh na 20 pravilno raspoređenih mesta, jer krofne porastu, pa da se ne slepe. Peći 7 minuta u već zagrejanoj rerni na 220 °C, a zatim jos 13 minuta na 200 °C.

2. Umutiti jaja, šecer i pudinge u 100 ml mleka. Posebno prokuvati 900ml mleka i u njega polako mešajući, dodati prethodno umućenu masu. Kuvati fil da se zgusne, da ne curi sa kašike u mlazu.

Ohlađene krofne filovati po sredini, ohlađenim filom. Princes krofne preliti topljenom čokoladom ili šećerom u prahu.

Izvor: recepti.org

Višnje sa komadićima keksa u slatkoj pavlaci

Sastojci:

- 400 g višanja

- 100 g šećera

- kesica vanilinog šećera

- 100 g čokolade za kuvanje

- prah šećer

- 250 g integralnog keksa (ili više - po želji)

- čaša pavlake

- 250 ml slatke pavlake (ili manje - po želji)

Priprema:

Očistiti višnje i prokuvati ih neoceđene sa 100 g šećera i kesicom vanilinog šećera. Posle dva minuta "kuvanja" procediti tako da ostane 400 ml soka (može i manje). 

U zasebnoj činiji izlomiti integralni keks na kockice, narendati 50 g čokolade za kuvanje i preliti sa sokom od višanja koji vam je ostao od kuvanja.

Sa starne, izmešati slatku i punomasnu pavlaku sa 50 g prah šećera.

U staklenoj posudi naizmeično slagati višnje, masu od keksa i smesu od pavlake. Neka vam poslednji sloj bude od pavlake. Posuti izrendanom čokoladom.

Izvor: Pressonline

Napravite domaći sok od jagoda

Ako želite da obradujete svoje ukućane, a posebno mališane, onda je pravo vreme da razmišljate o tome kako napraviti domaći sok od jagoda, bez konzervansa.

Sezona domaćih jagoda samo što nije počela, pa pored uživanja u jelu ovog predivnog voća, možete ga pripremiti vrlo lako i uživati i tokom nastupajućih meseci u ispijanju vrlo ukusnog soka od jagoda.

Poznato je da je period konzumiranja ovog voća vrlo kratak, pa se zato većina domaćica trudi da ostavi za naredne mesece domaći sok od jagoda. Važno je samo pripremiti ga na pravi način kako bi se održao, pa ga zato možete pripemiti i bez konzervansa.

Ako želite da saznate kako se pravi domaći sok od jagoda, bez dodatka konzervansa, pročitajte recept koji smo za vas pripremili u nastavku teksta. Imajte na umu da pripremanje soka od jagoda ne iziskuje nikakav poseban napor, ako izuzmete čišćenje ovog predivnog voća.

Ukoliko imate blender u kome možete ispasirati jagode, biće vam potrebno još manje vremena za pripremu domaćeg soka od jagoda. U našem receptu je dana količina za 3 kg voća, a vi je možete povećavti ili smanjivati u skladu sa vašim potrebama. Imajte na umu da ispadne, otprilike polovina količine soka, to jest od recimo 3 kilograma voća, bi trebalo da dobijeto oko 1,5 litara domaćeg soka od jagoda.

Za pripremu domaćeg soka od jagoda, biće vam potrebni sledeći sastojci:

3 kg jagoda

600 – 800 gr šećera

3 kesice limuntusa

voda

Priprema:

Voće očistite i dobro operite. Vodite računa da plodovi koje ćete koristiti za pripremu domaćeg soka od jagoda treba da budu zdravi.

Očišćeno voće nalijte sa 2 litra vode i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko pola sata, nakon što provri.

Zatim jagode izgnječite kao za ire krompir ili izmiksajte u blenderu.

Dodajte šećera po ukusu i 3 kesice limuntusa. Nalijte sa 3 litra vode i ostavite na tihoj vatri da provri.

Flaše sterilišite u rerni, pa čim sok provri sipajte ga u pripremljene flaše.

Ako ne želite da dodajete konzervans, možete flaše poređati u veću šerpu u koju ste nalili vode toliko da dolazi do grlića flaša. Šerpu stavite na tihu vatru i ostavite da vri 15 – ak minuta.

Flaše sa ovako pripremljenim sokom ostavite da se same potpuno ohlade i odložite ih u tamnu i, po mogućstvu hladniju prostoriju.

Izvor: Saznajlako

Uskršnja farma

Sastojci:

- brašna 500 g

- svežeg kvasca1/2 kocke

- šećera 4 kašike

- ulja130 ml

- jaje1

- mlakog mleka 200 ml

- kokosa 4 kašike

za ukras

- kokosa 50 g

- marmelada po potrebi

- šargarepabarena po potrebi

- suvo grožđe po potebi

- prehrambena žuta boja po potrebi

Uputstvo za pripremu:

U mlakom mleku razmutiti kvasac sa malo šećera i brašna i ostaviti da nadođe.

Pomešati polovinu brašna sa šećerom i uljem, pa dodati žumance i kokos.

Dodati nadođli kvasac i postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne umesi glatko testo.

Ostaviti da odstoji 30 min da nadođe,pa ga podeliti na 30 loptica: 15 većih za trup i 15 manjih za glavu pilića.

Četvrtastu tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa poređati 15 većih loptica za trup praveći razmak.

Umutiti belance, četkicom premazati svaku lopticu i zalepiti glave manje loptice.

Ostaviti piliće da u plehu odstoje oko 15 min,pa peći u zagrejanoj rerni oko 25 min na 180 stepeni.

Za to vreme kokos ofarbati žutom bojom, a marmeladu malo zagrejati.

Gotove piliće ostaviti da se ohlade, pa premazati marmeladom pomoću četkice i posuti žutim kokosom.

Od suvog grožđa staviti oči, a od barene šargarepe kljunove i kreste.

Izvor: Blic žena

Spremne za 5 minuta: Nepečene kakao kocke

Sastojci:

- 200 g margarina za kolače (ili putera)

- 200 g šećera u prahu

- 80 g kakao praha

- 250 g mlevenog keksa

- 1 jaje

- 2 kašike ruma

Priprema:

Mikserom penasto umutiti margarin i šećer. Kada ste već pri kraju mućenja dodajte jaje, rum i prosejani kakao (možete upotrebiti za tu svrhu cediljku za čaj), a možete ga zameniti i sa čokoladom u prahu, pa zatim nastavite da mutite dok se masa ne sjedini i bude sasvim glatka.

Isključite mikser, pa u umućeni krem stavite mleveni keks, dobro promešajte i sastav izručite na pripremljenu foliju, tako da dobijete dva uzana pravougaonika.

Ostavite da masa odstoji po strani i da se stegne. Pre služenja, masu odvojite od folije i isecite na šnite ili kocke debljine po vašem izboru.

Izvor: novine.ca

Pečene engleske krofne

Sastojci:

- 300 g brašna

- 1 dl mlakog mleka

- 25 g svežeg kvasca

- 2 supene kašike šećera

- 80 g maslaca

- 2 jaja

- 0,5 dl slatke pavlake

- 1 kašika meda

- ulje,so, jedno jaje za premazivanje

Priprema:

Pripremljen kvasac preliti mlakim mlekom i ostaviti na toplom dok ne nadođe. U dubokoj činiji mikserom promešati brašno, šećer, maslac i na vrh noža soli. U drugoj činiji dobro umutiti dva jaja (prvo dobro umutiti belance, pa zatim dodati žumance), tako da budu penasta. Dodati slatku pavlaku, med i kvasac. 

Mase sjediniti, pa zatim zamesiti da dobijete glatko testo. Oklagijom rastanjiti testo na 1 cm debljine i modlom vaditi krofne.

Poslagati ih u pouljen pleh, premazati jajetom ostaviti da odstoje na toplom pola sata. Ubaciti krofne u vruću rernu pa peći dok lepo ne porumene. Po želji posuti prah šećerom. Servirati uz čaj i džem po izboru, a ako ste ljubitelji čokolade, možete ih jesti i uz čokoladni sirup ili eurokrem.

Izvor: novine.ca

Kup voćna fantazija

Sastojci:

- 150 g breskvi

- 150 g malina

- 100 g ribizli

- 3 pomorandže

- 3 banane

- sok od pola limuna

 - 120 g šećera

- 2 kesice vanilin šećera

Za krem: 

- kesica pudinga od malina, 

- 2,5 dl šlaga

- 250 g malina

- 7 dl mleka

- 4 kašike šećera 

Priprema:

Uzmite decilitar mleka i pomešajte ga s praškom za puding i šećerom. Masu dobro izjednačite i uz neprestano mešanje sipajte u preostalo provrelo mleko. Smanjite temperaturu i neprekidno mešajući nastavite s kuvanjem još 2–3 minuta, zatim sklonite s ringle i ostavite da se ohladi. 

Dok se masa hladi, povremeno je promešajte i pripremite voće za salatu. Pomorandže iseckajte na sitnije kockice. a banane na kolutove. Ostalo voće operite, očistite i pomešajte sa pomorandžama i bananama. Stavite u dublju činiju, prelijte sokom od limuna i pospite kristal i vanilin šećerom.

U ohlađeni krem dodajte dobro umućen šlag, pomešan s opranim izmiksanim malinama i pažljivo promešajte. Dezert servirajte u malim činijicama, prelijte kremom i do služenja držite u frižideru.

Izvor: novine.ca

Snikers štanglice

Sastojci:

300 g šećera

2,5 dcl vode

250 g putera

100 g čokolade

400 g lomljenog keksa

300 g seckanog pečenog kikirikija

2 kašike meda

Sastojci za glazuru:

150 g čokolade

4 kašike ulja

20 g putera

Priprema:

Prokuvati šećer i vodu toliko da se šećer istopi. Dodati puter i čokoladu da se istope.

Skinuti sa vatre i dodati 400 g lomljenog keksa i 300 g sitno seckanog pečenog kikirikija.

Masu toplu izliti u pleh.

Masu lepo poravnati, premazati sa 2 kašike meda, pa staviti glazuru: na tihoj vatri istopiti 150 g čokolade, 4 kašike ulja i 20 g putera i glazurom preliti kolač.

Dok se čokolada još nije stegla, po njoj posuti seckani kikiriki.

Izvor: Pressonline, tortekolači

Slatka bogata pita

Sastojci:

Za testo:

-250 g glatkog brašna

- 150 g maslaca (putera ili margarina)

- 2 kašike šećera

- 5 kašika mleka

- 1 jaje, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo

- 1 kašika rendane kore pomorandže

Za nadev:

- 1 kg kiselkastih jabuka

- 1 vanilin šećer

- 3 kašike šećera

- 5 kašika suvog grožđa

- 3 kašike mlevenih lešnika ili badema

- malo ruma, sok 1 pomorandže

Priprema: 

Za testo: Maslac dobro izmrvite sa brašnom, dodajte sve ostale sastojke i zamesite glatko testo koje je odmah spremno za upotrebu. 

Za nadev: Operite i oljuštite jabuke, a zatim ih izrendajte. Tako pripremljene jabuke prodinstajte na laganoj vatri sve dok ne ispari tečnost. Malo ohladite i dodajte šećer, suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u rumu i iscedili. U to sve dodajte mlevene lešnike i na kraju sok od pomorandže.

Testo podelite u dva dela, jednu polovinu razvijte u tepsiji, po tome stavite nadev i pokrijte drugom polovinom testa. Izbockajte viljuškom. Ubacite u rernu i pecite na 180 C oko pola sata.

Kad je pečeno pospite sa šećerom u prahu u koji možete dodati vanilin šećer.

Izvor: novine.ca