Sastojci za 1 Osoba/e100 g crnog hleba10 g kečapa10 ml majoneza50 g paradajza10 g senfa200 g pljeskavica50 g kravljeg sira Započni pripremu Stavite pljeskavicu da se ispeče u gril tiganju. Dok se priprema, operite paradajz i isecite ga, potom isecite sir. Kada pljeskavica bude spremna, stavite je u crni hleb,…
Sastojci: 1/2 glavice kupusa250 g testenine1 glavica crnog luka50 ml uljasoli po ukusu1 kašičica bibera1/2 kašičice tucane paprike Priprema: Luk ispržite na ulju. Kada omekša dodajte kupus, začine i so. Sve dobro izmešajte i dinstajte 20 minuta uz povremeno mešanje. U međuvremenu skuvajte testeninu u dosta kipuće vode prema uputstvu…
Sastojci za 3 Osoba/e 5 g aleve parike2 kom. belоg luka3 kom. bibera100 g crnog luka1 kom. jaja500 g mlevenog mesa50 g prezli5 g soli Započni pripremu Pomešajte meso, umućeno jaje, prezle, alevu papriku, so, biber i vegetu. Ostavite da odstoji oko pola sata, pa napravite ćufte. Poređajte ih u…
Sastojci: Testo: 350 g mekog brašna T400 1 ravna kašičica soli 1 ravna kašičica praška za pecivo 180-200 ml tople vode (možda i više, zavisno od brašna) Začinjeno maslinovo ulje: 50-60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 čen belog luka 1 puna kašičica sušenog origana prstohvat soli malo bibera Ostalo:…
Sastojci za 3 Osoba/e 1000 g brašna300 g kečapa400 ml jogurta2 kom. jaja200 ml mleka2 g origana2 g soli1 kom. praška za pecivo1/2 kom. svežeg kvasca2 g šećera300 g praške šunke10 ml ulja Započni pripremu Za testo je potrebno: 1 kg brašna, 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka s malo…
Sastojci: 150 g arborio pirinča 50 ga putera 1 glavica crnog luka 1 čen belog luka 50 ml belog vina 40 g rendanog parmezana 200 g špargli 1 litar bistre pileće supe so i biber po ukusu sveža mirođija po ukusu Priprema: Crni luk sitno iseckajte i zajedno sa malo…
Sastojci za 3 Osoba/e 5 g aleve parike2 kom. belоg luka100 ml belog vina3 kom. bibera100 g crnog luka300 g graška1 kom. kocke za supu1 kom. limuna5 g peršunovog lista200 g paprike500 g škampi5 g soli Započni pripremu Izdinstajte iseckani crni luk na maslinovom ulju, potom dodajte beli luk i…
Sastojci: 400 g ćurećeg filea isečenog na trakice Marinada ↓ 180-200 ml jogurta 1/2 kašičice soli 3 kašike rendanog parmezana 1/2 kašičice suvog vlašca 1/2 kašičice suvog peršuna 1/4 kašičice bibera 1/4 kašičice tucane paprike, po želji Za hrskavost ↓ krupne prezle (panko ili domaće) hrskavi luk, opciono Sos ↓…
Sastojci za 2 Osoba/e 3 kom. bibera200 g pirinča400 g šampinjona400 g špageta Započni pripremu Izdinstajte šampinjone na ulju i vodi. Ubacite pirinač i, kada budu skoro gotovi, ubacite spanać i kuvajte još 15 minuta. Za to vreme skuvajte špagete po uputstvu s pakovanja. Kuvajte u slanoj vodi. Kada budu…
Sastojci: 400 g kuvanih leblebija1 glavica crnog luka2 kašike maslinovog ulja1 čen belog luka1 crvena paprika, opciono1 list lovora1/2 kašičice dimljene ili obične ljute papirke1/2 kašičice tucane paprikeso i biber, po ukusu600 ml vode1 puna kašika koncentrata od paradajza100 g Lazarević kobasičicaperšun, za serviranje Priprema: Odmah da vam kažem da…
Sastojci za 6 Osoba/e 10 g mirođije2 kg ćurke10 kom. peršuna10 g ruzmarina300 g slanine Započni pripremu Istucite ćuretinu ispod papira za pečenje ili, još bolje, najlona. Stavite preko ruzmarin, majčinu dušicu, peršun, iseckanu slaninu i umotajte, a potom konopcem pričvrstite sve sa ćuretinom. Pecite rolat na 220 stepeni oko…
Sastojci za 1 Osoba/e 1000 g brašna100 g crnog luka2 kom. jaja200 ml jogurta1/2 kom. svežeg kvasca30 ml maslinovog ulja100 ml mleka100 ml paradajz sosa150 g paprike100 g paradajza1 kom. praška za pecivo2 g šećera2 g soli200 g svinjskog filea50 g zelja Započni pripremu Za testo je potrebno: 2 čaše…

Možda će vas interesovati i...