Sastojci za Supu u hlebu sa kobasicom 5 g aleve parike500 g hleba200 g kobasica300 g krompira150 ml neutralne pavlake10 g peršunovog lista300 g pilećeg filea10 g soli5 g vegete Priprema Supe u hlebu sa kobasicom Izdubite sredinu hleba kao na fotografiji. Komadiće piletine kuvajte u slanoj vodi. Ubacite iseckani…
Ako još uvek niste isprobali ovako nešto ovo vam je prava prilika. Priprema se brzo i lako a veoma je ukusno i lepo izgleda. Sastojci za Krem čorbu od šampinjona 1 crni luk250 gr šampinjona1 kašika brašna1 kocka za supu1 dl ulja začini po ukusu200 ml kisele pavlake Priprema Krem…
Posebni začini istaći će ukus mesa u ovom receptu za ragu od divlje svinje Zahvaljujući modernoj tehnologiji hlađenja i optimalnoj higijeni u procesu obrade i prerade mesa, danas se meso divljači može lako pripremiti, kao i svako drugo meso. Koji začini se koriste za jela od divlje svinje? Jači začini…
Pikantna mešavina junetine, luka i krompira sa probranim začinima! I danas se biju "bitke" oko toga da li je gulaš izvorno mađarsko ili slovačko jelo... ali, svaki recept za ovo izvrsno jelo treba isprobati! Sastojci: 1 glavica luka400 gr junetinegoveđa kocka za supu1 kašika ljute aleve paprike3-4 srednja krompira3 kašike…
Sastojci (za 4 osobe) 500 g hleba10 g peršunovog lista150 ml neutralne pavlake300 g krompira300 g pilećeg filea5 g aleve parike200 g kobasicavegetaso Priprema Izdubite sredinu hleba kao na fotografiji. Komadiće piletine kuvajte u slanoj vodi. Ubacite iseckani beli luk i šargarepu, a potom i sitno iseckani krompir. Kada piletina…
Ono što ovom paprikašu daje odličan ukus, jesu začini. Ali ako niste ljubitelji pikantne hrane slobodno izbacite ljutu alevu papriku. Sastojci: 6 većih glavica crnog luka2 čena belog luka2 šargarepe2 paradajza2 babure3-4 krompiraljuta mlevena paprika po ukususupena kašika masti ili ulja1 kg svinjskog mesa od plećke½ kg junećeg mesa od…
Sastojci (4 Porcije) 2 glavice. crnog luka2 čena belоg luka1 krastavac1 limun500 g paradajza1 paprika20 ml maslinovog ulja300 g pelataso, biberbosiljak Priprema Svež paradajz potopite u ključalu vodu na 2-3 minuta. Ohladite ga, oljuštite mu koru i krupno iseckajte. Potom ga stavite u blender sa belim lukom i pelatom. Kada…
Sastojci (4 porcije) 5 g aleve parike350 g crnog luka10 brašna200 l crnog vina50 l paradajz pireaso, biber1,5 kg goveđeg mesa4 kom. belоg luka100 suvih šljiva250 šampinjona5 začinskog bilja10 l ulja Priprema U loncu izdinstajte crni luk isečen na sitne kockice, potom dodajte šampinjone i meso isečeno na kocke (koje…
Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom. Sastojci: 2 glavice crnog luka750 g teletine bez kostiju2 kašike brašna1 dcl supe1 dcl belog vinaso, biber, lorber, majčina dušica, peršun2 kašike pirea od paradajza100 g šampinjona Priprema: U…
Krem supa sa piletinom, knedlicama i muskatnim oraščićem, osvojiće vas svojim fantastičnim ukusom. Sastojci: - 1 l bistre pileće supe - 150 gr barene piletine - 50 gr putera - 50 gr brašna - 150 gr graška - 100 ml neutralne pavlake - 2 žumanca - so, biber - muskatni…
Sastojci: 350 gr krompira1 luk1 manji krastavac1 veza blitve50 gr puterakocka za supu od povrćaso i biber Priprema: Oljuštite povrće i sitno iseckajte. Dinstajte ga na ugrejanom puteru dok ne omekša. Izmiksujte ga u blenderu. Nalijte vodom (nešto manje od 1 litre) i dodajte kocku za supu. Posolite i pobiberite…
Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna. Sastojci: 500 gr junetine3 glavice luka3 dcl crnog vina50 gr puterauljeso i bibernekoliko zrna kleke2 lista lorbera1 kašika brašna Priprema: Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte…

Možda će vas interesovati i...