Ovako profesionalni kuvari pripremaju jaja tako da budu savršeno ukusna i vazdušasta! Profesionalni kuvari će vam često reći da su jednostavni, “skromni” sastojci najteži za pripremu jer nemate iza čega da se sakrijete. Tako je i kada pripremate jaja – samo ih stavljate u tiganj, ali postoji mnogo grešaka koje…
Da biste najbrže oljuštili krompir, potrebno je samo da znate ovu jednostavnu caku - čim ga operete, povucite oštrim nožem jednu tanku crtu tačno na polovini! Zarez treba da bude plitak, samo toliko da presečete koru. Zatim stavite krompir da se kuva, onako kako to obično radite. Što je najlepše…
Ako koristite mikrotalasnu pećnicu samo da podgrejete jelo ili brzo zagrejete vodu za kafu ili čaj, onda zaista ovaj uređaj ne donosi mnogo koristi, piše Lepa&Srećna. Možete je koristiti za pripremu zdrave hrane, ali i za lakše čišćenje mnogih stvari. 1. KUVANJE NA PARIZa klasično kuvanje povrća na pari treba…
Ako ste ljubitelj svinjskog mesa, ali uvek imate nedoumicu koji deo mesa da kupite ako želite da pečete ili dinstate ili da stavite na roštilj, u tekstu pronađite vaš omiljeni deo svinjetine i saznajte kako možete da pripremite. Nezavnisno od toga tokom kojeg godišnjeg doba konzumirate svinjetinu, važno je da…
Važi i za meso seckano na kockice - kad spremate gulaš! Prženje mlevenog mesa za musaku ili sarmu može da se baš oduži, jer se obično otpusti dosta vode, a dugim dinstanjem junetina ili svinjetina postaju gumaste. Da bi ovo izbegle, iskusne domaćice pribegavaju malo poznatom triku, a to je…
Svakome ko je ikad kuvao i spremao se desilo da mu je ručak nekad zagoreo. Ako spadate u one kojima se to često dešava, sastavili smo nekoliko saveta kako da lako operete zagorelo posuđe. Operite zagorelo posuđe rastvorom deterdženta-sapuna i vode. U šerpu sipajte vodu i dodajte nekoliko kašika tečnog…
Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobar pac (marinadu) i u njemu držati meso 48-72 sata. Dok je u pacu, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima…
Želite ukusno pečeno pile koje će biti pravi adut vaše trpeze? Poštujte ova pravila... Pečeno pile može biti specijalitet za ponos ako se poštuju određena pravila. Primenite ove savete i uživajte u pečenoj piletini o kojoj se mašta! 1. Nemojte kupovati pile lošijeg kvaliteta, tražite domaće! Kada god ste u…
Verovatno znate za brojne fenomenalne namene sode bikarbone koje prevazilaze njenu u potrebu u kulinarstvu. Ova namirnica vam, između ostalog, može pomoći u održavanju higijene u domaćinstvu i nezi lepote. Međutim, u nekim situacijama je ipak treba izbegavati. Evo kada soda bikarbona nije idealno rešenje 1. Da li često patite…
Milena Korićanac koja radi na poziciji “junior sous chef” je odgovorila na pitanja vezana za začine, kako iskoristiti ulje posle prženja, kako iskoristiti vodu posle kuvanja mahunarki i podelila jednostavan recept za poh testo. Nastavljamo dalje da tragamo za odgovorima na vaša pitanja, koja uvek možete da pošaljete porukom. Kako…
Da bi vam pržena hrana bila perfektno spremljena i imala vrhunski ukus, potrebno je da se pridržavate nekoliko pravila. 1. Isecite hranu na približno iste delove kako bi se ravnomerno ispržila. 2. Kako bi se namirnice uvaljane u prezle bolje ispržile, stavite ih da odstoje bar 30 minuta pre prženja.…
Pripremili ste ručak i shvatili da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika – da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste. 1.Dodajte vode Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno…

Možda će vas interesovati i...