Naučite kako da ispržite ribu, da kožica bude hrskava, da riba bude ukusna i da ne upije previše ulja i naravno - da se ne raspadne. Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za rečnu i za morsku ribu. Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo…
Saznajte kako se pravilno postavlja sto za slavu, i kako je najbolje da ga dekorišete shodno prostoru u kom živite. Kada ste sve pripremili od posluženja za slavu potrebno je obratiti pažnju i na postavku samog slavskog stola i njegovu dekoraciju. Izbor jela i ukrašavanje slavske trpeze zavise isključivo od…
Ovako pripremljena salata savršen je dodatak ručku. Kupus salata je neizostavna na srpskoj trpezi i na porodičnim okupljanjima. Obično je služimo uz pečenje, pasulj, roštilj..Međutim, ne ispadne nam uvek onako kao u restoranu. Zbog toga sa vama danas delimo jedan mali trik koji će vašu salatu učiniti ukusnijom. Sastojci: 1…
Kako se peče kesten u rerni? Jednostavno! Evo recepta kako da ispečete savršeno kestenje. Potrebno vam je 500g kestena,jedna kašičica soli, i uz to:papir za pečenje,aluminijumska folija. Priprema: Kesten dobro operite i svaki zasecite nožem (Najbolje reckavim nožem - najlakše je). Kesten stavite u šerpu i sipajte vodu da prekrije…
3 fenomenalna načina koji su profesionalci otkrili, a pomoći će vam da napravite ukusnije i mekše meso. Nije tako lako razlikovati sveže meso od onog koje stoji već neko vreme. Ako ste kupili previše tvrdo i staro meso, nemojte se obeshrabriti: postoje pravi načini da ga učinite mekšim i sočnijim.…
Mleveno meso je jedna od onih namirnica koje često imamo u zamrzivaču, ali treba imati na umu da odmrzavanje na sobnoj temperaturi može dovesti do razvoja štetnih bakterija. Temperaturni opseg između 5°C i 60°C često se naziva opasnom zonom jer bakterije koje izazivaju trovanje hranom mogu brzo da rastu u…
U nastavku teksta saznajte kojih to 5 grešaka ne smete da napravite ako želite da vam testo uspe. Mešenje testa nije jednostavan proces i ne uspeva svakoj domaćici iz prvog pokušaja. Postoji mnogo recepta koji nas uče kako da napravimo mekano testo koje će da uspe čak i ako niste…
Podgrevanjem hrane u mikrotalasnoj pećnici, u plastičnoj posudi, rizikujete svoje zdravlje, upozorio je profesor sa Univerziteta u Melburnu dr Mark Grin. On je objasnio da su plastične posude sastavljene od plastifikatora koji im daju savitljiv i mekan oblik. Uobičajeni plastifikatori koje koriste proizvođači su bisfenol A, takođe poznat kao BPA,…
Dva fantstična trika koja će pomoći da se kiseli krastavci ne pokvare. Kraj leta i početak jeseni vezan je za zimnicu. Ali danas ljudi imaju sve manje vremena, pa se odlučuju za kupovnu. Ako spadate u one domaćice koje se još uvek drže tradicije i više vole domaću od kupovne…
U Kini, na primer, svi imaju specijalne aparate za kuvanje pirinča. Ipak, postoji caka da i vama ispadne tako dobro. Harumi Kurihara fenomen je u svom rodnom Japanu s više od 20 miliona primeraka knjiga prodatih šitom sveta i punim marketima njenih proizvoda za kuvanje. „Volim kuvani pirinač u japanskom…
Beli luk je namirnica koju često koristimo u kuhinji. Ponekad se desi da ga kupimo u većim količinama, upravo zbog česte upotrebe, i nakon nekog vremena on može da se pokvari. Kako biste izbegli ovaj scenario poslušajte savete stručnjaka za hranu. Oni otkrivaju način na koji beli luk može izdržati…
U nastavku teksta saznajte kako da skuvate najlepši kukuruz. Kuvani kukuruz je u ovo doba godine mnogima omiljena "grickalica", a sada je najbolje vreme za njega jer je mlad i najslađi. Ipak, kako bi u potpunosti mogli da uživamo u njemu potrebno je pravilno ga skuvati. Mladi kukuruz se kuva…

Možda će vas interesovati i...