Da bi vam pržena hrana bila perfektno spremljena i imala vrhunski ukus, potrebno je da se pridržavate nekoliko pravila. 1. Isecite hranu na približno iste delove kako bi se ravnomerno ispržila. 2. Kako bi se namirnice uvaljane u prezle bolje ispržile, stavite ih da odstoje bar 30 minuta pre prženja.…
Pripremili ste ručak i shvatili da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika – da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste. 1.Dodajte vode Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno…
Trik koji će vam oduzeti samo pet minuta, a značajno može da poboljša ukus svakom mesu, naročito kobasicama, podrazumeva pripremu jednostavnog umaka. U pitanju je karamelizovani luk koji će produbiti ukus namirnice uz koju ga služite, a često se kao trik koristi u restoranima uz kobasice, posebno kod onih koji…
Salvete su neizbežan deo svake trpeze. Pa tako, pravljenjem različitih oblika salveta dobijate zanimljivu dekoraciju na stolu, a vašim gostima pružate ugodan obrok. Jednostavnim preklapanjima salveta možete dobiti sasvim drugačiju dekoraciju uz svaki pribor za jelo postavljen na vašoj trpezi. I zato, ako nemate ideju kako da dekorišete vašu prazničnu…
Ljudi koji pohađaju kulinarske škole su puni znanja o pripremi hrane o kojima mi ostali, kuvari amateri, nemamo pojma. Ipak, čak i oni priznaju da su se sa nekim stvarima u vezi sa kuvanjem upoznali tek kada su počeli profesionalno da se bave time. Na platformi Reddit nedavno je osvanula…
Piletina je vrlo prilagodljivo meso, jer se može pripremati na najrazličitije načine: od pečenja i grilovanja, preko prženja, do kuvanja i dinstanja. Zbog toga se koristi u mnogim kuhinjama širom sveta. Povrh svega, nije mnogo skupa i zato je dobro imati je pri ruci u svojoj kuhinji. Iako je verovatno…
Jedan od najčešćih trikova za uštedu vremena u radnim danima je da domaćica pripremi dosta hrane tokom vikenda, a da ostatak sedmice prosto podgreva tu hranu. Dobra vest je da se na isti način može postupati i sa testom. Meko testo za mekike ili pogačice, pa šak i testo za…
Da li ste ikada osetili krivicu jer ste dozvolili da vam se hrana pokvari, pa ste onda bili prinuđeni da je bacite? Truli paradajz, pokvareno mleko ili bajati kroasan vam svakako neće nedostajati, ali je ipak greota što ste pazarili nešto što niste iskoristili, posebno kada se ima u vidu…
U receptima se često količina sastojaka meri šoljama umesto u gramima. Ako ne znate da izračunate koliko je 1/3 šolje ili 1/2 šolje ili ste samo navikli da merite u gramima mi vam predstavljamo listu koja će vam olakšati. Možete je zakačiti za frižider i kad naiđete na recept koji…
Dinstano meso je delikatno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremi paprikaš sa povrćem, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak za nepce. Postoji nekoliko finesa u pripremi dinstanog mesa, koji se moraju poštovati, kako biste bili sigurni da ćete uvek imati dobar rezultat.…
Kupili ste povoljno na pijaci koren đumbira i sada je pred vama pitanje kako da ga čuvate? Odgovor saznajte u nastavku… Svež koren đumbira možete čuvati u donjem delu frižidera oko 5 dana, jedino što je potrebno pre toga da ga ne ljuštite. Ukoliko smatrate da konzumirate ubrzo koren đumbira,…
Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama. U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to onda jelo od piletine čini manje masnim i ponekad previše suvim. Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće…

Možda će vas interesovati i...