Keto testenina - Najbolja i najlakša za napraviti

Keto testenina Keto testenina

Prva stvar koja se obično isklјučuje na dijeti sa malo uglјenih hidrata je testenina. I to je ono što mnogima najviše fali.

Pa, danas ću sa vama podeliti recept za keto testenine koji će vam otvoriti potpuno novi svet testenina sa malo uglјenih hidrata. Tako da više ne morate propuštati vaše omiljene špagete i možete uživati u obrocima sa malo uglјenih hidrata!

Ovi rezanci sa niskim sadržajem uglјenih hidrata su blago čvrsti, žvakavi, elastični, i zapravo imaju ukus kao „prave“ testenine – iskreno, ovi keto rezanci ne bi mogli imati bolјi ukus :)

Po mom mišlјenju zasita su ukusne, a ono do čega mije jako stalo je tekstura - a to je na mestu!

Ozbilјno, ovi rezanci od keto jaja imaju tako autentičnu teksturu i konzistenciju - savršeno su al dente - da nećete verovati da ima nešto više od 3 NETO UGLJENA HIDRATA!

Inače, ako imate netoleranciju/osetlјivost na gluten, ova brza i laka testenina sa malo uglјenih hidrata je takođe bez glutena! Za izradu nećemo koristiti brašno/pšenicu, tako da ako izbegavate gluten, ovaj recept za testeninu će biti savršen za vas.

Uz ovaj recept za keto rezance, nikada nećete ostati bez jela za večeru!

SASTOJCI ZA KETO TESTENINU

Sve što vam treba da napravite su 2 ili 3 sastojka.

Evo šta vam je potrebno da napravite ove rezance za keto testeninu:

1 šolјa punomasnog iseckanog sira (mocarela, trapist, ementaler)
1 veliko žumance
¼ kašičice ksantan gume (opcioni sastojak)

Sada ćete primetiti da je ksantan guma opciona za pravlјenje keto rezanaca.

Ali otkrio sam da daje keto rezancima pravu teksturu, onu kakvu želite od testenine. Dakle, toplo preporučujem.

Nemojte se plašiti ako nikada ranije niste pravili testeninu od nule – proces pravlјenja ove testenine sa malo uglјenih hidrata je brz i lak.

Ako pratite svaki korak, imaćete keto testenine koji izgledaju kao da se mogu poslužiti u autentičnom italijanskom restoranu.

Ok, dosta priče, hajde da napravimo keto testeninu!

KORAK 1: PRAVITE TESTO ZA KETO TESTENINU

 

Prvo izvadite veliku činiju bezbednu za mikrotalasnu pećnicu i dodajte u nju svoj punomasni iseckani sir.

Zatim, ako koristite, dodajte ksantansku gumu i unesite je u sir sa kašičicom.

Zatim stavite posudu u mikrotalasnu pećnicu na oko minut ipo, dok se sir ne otopi. Zatim brzo pomoću lopatice umešajte mešavinu toplјenog sira u kuglu.

Nakon toga, možete dodati svoj poslednji sastojak u činiju,a to je žumance. Uverite se da vam je sir samo topao, a ne vruć kada dodajete žumance u posudu - to je važno zato što ne želite da se žumance kuva kada kombinujete sir i jaje.

Na kraju, mesite smesu za testeninu dok ne bude jednolično žute boje.

KORAK 2: RAZVLAČANјE TESTA ZA TESTENINU

Prvo izvadite dva komada papira za pečenje, tek blago nauljite, i stavite testo za testeninu između komada papira za pečenje.

Zatim razvalјajte testo oklagijom dok ne bude debelo samo oko 3-4mm. DOk tazvlačite testo, trudite se da ostaje u kvadratnom obliku - to će rezultirati keto rezancima najbolјeg izgleda.

 

Nakon toga uzmite sekaš za picu, i isecite testo u trakice slične taljatelama. Da se sečak ne bi lepi za testo, možete sečivo malo nauljiti.

U svakom slučaju, sada kada je vaša keto testenina spremna, stavite u frižider preko noći ili, najmanje, 8 sati, na limu za pečenje ili nekoj tacni.

KORAK 3: KUVANJE KETO TESTENINE

Nakon što ohladite svoju keto testeninu, ono će se lako odvajati.

Napunite veliki lonac vode i stavite je na šporet da provri.

Kada voda proklјuča, dodajte keto rezance u nju i kuvajte je samo 1 minut za savršene al dente rezance. Ovo testo se brzo kuva, pa podesite tajmer na svom telefonu i pazite da ga ne ostavlјate predugo u vodi.

Nakon što prođe minut, procedite keto testeninu pod mlakom vodom i otresite višak vodesa rezanaca.

Stavite svoju keto testeninu na tanjir, prelijte je svojim omiljenim sosom i uživajte!

 

KAKO ČUVATI KETO TESTENINU

Ovaj recept za keto testeninu čini 1 veliku porciju, ali ako želite da udvostručite ili utrostručite recept, to možete učiniti. A ako imate ostataka, svoju keto testeninu možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 3 dana.

Zatim da biste ponovo zagrejali svoju keto testeninu, samo je pecite u mikrotalasnoj 30 sekundi dok se ne zagreje!

Izvor: kuvar.in.rs

Možda će vas interesovati i...