Sve je gotovo za 15 minuta a ukućani će obožavati ovo jelo. Potrebno je: 150 g palente400 ml vodepola kašičice soli100 g šunke100 g kačkavalja Za pohovanje: 3 jaja10 kašika brašna100 ml ulja Za sos 1 čaša grčkog jogurta1 kašičica senfamalo seckanog peršuna Priprema: Stavite šerpu sa vodom, malo ulja…
Možda će vam zvučati komplikovano, ali jednostavno se priprema. Potrebno nam je: Testo:1/2 l mlakog mlekapola paketića kvascapola praška za pecivo1 kašika soli1 kašikica šećera3 žumanca1 šolja (2 dcl) ulja700 gr mekog brašna Na testo:200 gr margarina Fil:1/2 kg svežeg ili mladog sira2 vrhom pune kašike kajmaka2 jajeta1 kašikica soli…
Sastojci 4 jajeta2 tikvice200 gr šunke150 gr dimljenog kačkavalja50 gr parmezanapo ukusu peršun ili mirođijaulje i brašno za plehso i biber Priprema Uključite rernu da bude već vruća kad počnete pripremu. Umutite jaja, posolite i pobiberite. Dodajte rendani parmezan i peršun ili mirođiju. Tikvice izrendajte i odmah umešajte u jaja.…
Tapas poznata španska užina i zalogaji su važan deo španske kulture. Tapas se uglavnom jede u društvu, stojeći u velikom broju tapas lokala koji predstavljaju pravo gastronomsko bogastvo Španije. Španci popunjavaju vreme između ručka i večere, obilascima (Tapeo) različitih tapas barova. Uglavnom se poslužuju zalogaji sa maslinama, ribom i morskim…
Recept za veoma ukusan obrok, koji se brzo sprema. Sastojci: 200 g testenine1 jaje200 g kisele pavlake2 kašike instant supe iz kesice od pečuraka3 kisela krastavca150 g šunke isečene na kockice200 ml mleka malo sira kačkavalj Priprema: Testeninu skuvati, procediti i malo prohladiti. Jaje umutiti, dodati pavlaku i izjednačiti. Šunku…
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje i želite da isprobate sami da napravite i testeninu i sos onda je ovo recept za vas. Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi. Sastojci: 2 velika jajeta200 g brašna tip 00 (može…
Ovo je recept za pastu sa tunjevinom i paradajz sosom za dve osobe. Samo povećavajte "doze" kako vam se priključuju gosti :) Sastojci 200 ml paradajz sosabiberа400 g testenine fusiliso160 g tunjevinа Priprema Skuvajte pene u ključaloj posoljenoj vodi. U tiganj sipajte paradajz sos, so i biber i kuvajte ga…
Idealno pecivo koje možete jesti samo uz jogurt ili umesto hleba uz ručak. Potrebno je: 200 ml kiselog mleka100 ml slatkog mleka15 gr kvasca1 kašičica šećeramalo soli1 jaje i 1 žumance3 krompira50 gr sira1/2 kašičice aleve paprikemalo biberamanja veza peršunovog listasusam za posipanje
Priprema: Krompir oljuštiti i skuvati.…
Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi! Sastojci: 2 veća pileća bela mesa 200 g dimljenog suvog vrata 150 g tost sira 3 jajeta 2 dl kisele pavlake senf 2-3…
I somun i baget lepi su samo sveži. Zato, kad su bajati, napravite šuplje prženice! Za dobre prženice važno je da bajat hleb bude od onih "dobro umešenih" vrsta, tako da se sredina lepo seče i ne mrvi pred prženje. Ali šta da radimo sa somunima i baget hlebom, koji…
Fokača se priprema lako, a jede slatko! Fokača je jedan od onih tipičnih italijanskih specijaliteta koji su stvoreni za pripremu subotom popodne, tvrdi Džejmi Oliver, ali mi znamo da je svaki dan dobar dan za ovu tanku ukusnu pogaču. Testo se mesi brzo i lako, a onda vam preostaje da…
Sastojci za Kesadilje sa šampinjonima (za 2 osobe) 2 kom. belоg luka5 g čili praha100 g crnog luka200 g paprike250 g šampinjona200 g kravljeg sira3 g soli4 kom. tortilja Priprema Kesadilja sa šampinjonima Šampinjone izdinstajte na malo ulja. Premažite tortilju uljem s jedne strane, potom je stavite na zagrejani tiganj,…

Možda će vas interesovati i...