Zakuska koja će oduševiti sve vaše goste. Sastojci za Slane ruske kape Biskvit: 4 jaja12 kašika brašna1 pavlaka1 veća rendana šargarepa2 kašičice soli1 prašak za pecivo80 ml ulja Fil: 200 g rendane šunke1 pavlaka150 g feta sira150g rendanog kačkavaljaNamaz po izboru. Priprema Slanih ruskih kapa Jaja umutimo, zatim dodamo ulje…
Pašteta od guščije džigerice (Foie Gras) je francuski delikates i predjelo koje se svojevremeno služilo samo na francuskom dvoru. Guske su bile posebno tovljene da bi se dobila masna guščija džigerica od koje se pravila guščija pašteta. Domaća guščija pašteta se pravi od svežih sastojaka i ako kuvar ume da…
Slane palačinke koje ćete često praviti. Sastojci: - 1 kg krompira - 200 g brašna - 200 ml mleka - 100 ml mineralne vode - 2 jaja - 250 g šunke - 2 čena belog luka - so, biber - peršun - ulje - 1 kašika suvog biljnog začina Priprema:…
Sastojci 200 ml mineralne vode200 ml jogurta500 g kora za pitu3 kom. jaja1 kom. praška za pecivo150 g brašna350 g kravljeg sira300 g šampinjona300 g praške šunke200 ml ulja Priprema Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, vodu, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Odvojeno usitnite sir, dodajte mu iseckanu šunku…
Sastojci (2 osobe) 4 kom. ljute paprike200 g kravljeg sira200 g slanine Priprema Isecite i očistite oprane ljute papričice, potom ih napunite sirom i umotajte slaninom, pa ih zapecite u rerni nekoliko minuta, dok malo ne omekšaju, a slanina ne postane hrskava. Servirajte i uživajte u ovom dodatku jelima. Prijatno!
Piroške su popularna ulična "brza" hrana širom sveta. Iako recept za piroške s mesom nije od onih brzih i najbržih, piroške su od onih najukusnijih - hrskave korice spolja i mekog, vazdušastog testa iznutra, nadevene začinjenim mesnim filom. Sastojci testo:meko brašno "tip 400" 550 ggusti jogurt 100 gsvež kvasac 20…
Sastojci (2 osobe) 3 kom. paprike2 kom. jaja100 g prezli Priprema Crvenu, zelenu ili žutu papriku dobro oprite i isecite na deblje kolutiće. Kolutiće umočiti u prethodno umućeno jaje, a zatim u prezle. Ulje dobro zagrejte u dubljem tiganju, šerpi ili fritezi, a zatim pažljivo stavljate kolutiće paprike. Kada paprika…
Sastojci 600 g pečuraka30 ml uljaso, biber Priprema Isecite očišćene pečurke po želji, potom ih poređajte na ražnjiće, posolite, pobiberite i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pecite ih na umerenoj vatri sa svih strana. Servirajte pečurke. Prijatno!
Prirema humusa daleko je jednostavnija nego što na prvi pogled zvuči. Ovo je odličan proteinski namaz, zahvaljujući leblebiji koja ima i do 25 odsto belančevina u osušenom zrnu. Sastojci: 100 sirove leblebije1 kašika tahini pastesok 1/2 limunaso i biberpo ukusu dodaci1/2 kašičice sode bikarbone Priprema: Potopiti leblebiju u hladnu vodu…
Ovo vazdušasto kiselo testo se naduva tokom priprema zato je i dobilo naziv balon lepinje. U njih se obično stavljaju ćevapi ili neko roštiljsko meso, a možete ih služiti i sa kajmakom i sirom. Sastojci: 200 ml vode200 ml jogurta7 g suvog ili 25 g svežeg kvasca1 kašika šećera1 kašika…
Jedno savršeno predjelo Sastojci1 tikvicaso, biberbosiljak50g krem siramirođija15 ml ulja Priprema Isecite tikvicu po dužini na deblje listove. Začinite je solju i biberom i stavite da se izdinsta na malo ulja i malo vode. Kada omekša, izvadite je iz tiganja i stavite da se ocedi na paprinom ubrusu. Krem sir…
Sastojci (2 Porcije) biberа1 kom. jaja1 kom. tost heba500 g pileće džigericeso100 g prezli Priprema Pola kilograma pileće džigerice kuvajte minut-dva u vodi i zatim ocedite i što je moguće sitnije iseckajte. Džigericu izmešajte sa sredinom hleba, dodajte jaje, so i biber. Od dobro ujednačene smese pravite loptice, zatim svaku…

Možda će vas interesovati i...