Ramstek predstavlja odrezak od goveđeg mesa. Obično je debljine 2 cm i teži 160-200 g. Ramstek je zapravo dug mišić goveda koji se nastavlja na poslednji kičmeni pršljen goveđeg repa i poseduje belu opnu na samoj površini. Ramstek se može spremati na raznorazne načine ali se najčešće konzumira kao pečen…
Možda jeste savršen kuvar, ali svejedno možete u kuhinji da pravite stalno jedne te iste greške a da toga niste ni svesni. Evo nekoliko saveta kako da ih izbegnete... 1. Zagorela hrana Sirova i slabo kuvana hrana predstavljaju opasnost za zdravlje, ali i zagorela hrana može učiniti isto. Ako hranu…
Ako ste navikli da jedete hleb uz svako jelo, a s druge strane brinete zbog viška kalorija koje unosite, stručnjaci su podelili trik kojim ćete jednostavne ugljenohidrate u hlebu pretvoriti u one zdravije, 'rezistentne'. Hleb se često proglašava glavnim krivcem za gojenje, mada u većini slučajeva to nije, posebno ako…
Zgnječeni pečeni krompiri su hit u mnogim kuhinjama već neko vreme. Reč je o dvostruko termički obrađenom krompiru koji se prvo skuva, a potom ispeče u rerne. Hrskavost je zagarantovna ako krompir pre stavljanja u rernu zgnječite viljuškom, čašom ili kakvim nekim kuhinjskim pomagalom, odnosno ako mu izravnate površinu. Ne…
So je definitivno ta koja hrani daje ukus. Ali da li ste znali da ima različitih vrsta soli, i da je svaka specifične teksture i ukusa? U produžetku sledi vodič koji će vam pomoći da za svaki kulinarski podvig izaberete odgovarajuću so. Kuhinjska so Poznata i kao jodirana, u pitanju…
Postoji nekoliko načina da utvrdite kada je vaše meso gotovo. Takođe, svako ima drugačiji ukus i koliko dugo meso treba da bude na tiganju često je individualno. Evo nekoliko trikova kako da utvrdite stepen termičke obrade vašeg mesa, kao i koliko vremena treba da pečete meso kako biste ga pripremili…
Jelo pod nazivom “poke činija” (poke bowl) je steklo veliku popularnost poslednjih par godina širom sveta, a stiglo je i do Srbije. Poke činija je tradacionalno jelo Havaja, a u prevodu “poke” doslovno znači “iseći na komade”. Jelo se pravi tako što se iseckaju različite namirnice, pre svega marinirana sirova…
Izbor između plastične i drvene daske za sečenje zavisi od toga šta ćete seći. Međutim, ne postoje tačno propisana pravila da se meso seče na plastičnim daskama i da se uglavnom koriste noževi sa zupcima, a povrće na drvenim daskama i da se seče većim, mesarskim noževima. Ta uobičajena praksa…
Leto je godišnje doba tokom kojeg se konzumira najviše svežeg voća i povrća. Tikvice se nalaze u grupi povrća, koja se najčešće nalazi na našoj trpezi od kasnog proleća do rane jeseni. One se konzumiraju kao predjelo, ali i kao glavno jelo i to sveže i kulinarski i termički obrađene.…
Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo žilavu strukturu i orašasto-žitni ukus. Najrasprostranjenija je kinoa bele boje, koja ima vazdušastiju teksturu i prefinjeniji ukus od svojih crvenih i crnih rođaka koji su hrskaviji…
Ljubitelji mesa uživaju u raznim ukusima, različitim vrstama mesa, kombinacijama sa slasnim sosevima, spremljenim na različite načine. Njihov dan ne može da prođe bez kvalitetnog obroka, koji sadrži meso pripremljeno na najbolji način. Ljubitelji mesa i te kako dobro razlikuju meso i znaju da ga prepoznaju na prvi zalogaj, razaznaju…
Želite da kuvate pihtije ili ispečete biftek ali ne znate koji deo goveđeg mesa bi trebalo za to upotrebiti? Da bismo vam olakšali izbor za vas smo istražili koji sve delovi mesa postoje kod goveda i koje su njihove karakteristike. Ekstra kategorija: FileI kategorija: ButII kategorija: Slabina, Leđa, PlećkaIII kategorija:…

Možda će vas interesovati i...