Često pripremim krmenadle u sosu od senfa kada mi treba ručak na brzinu. Obožavam ukus senfa na zapečenoj korici mesa! A da mi je neko pre nekoliko godina pričao da ću to zavoleti i da ću relativno često pripremati, ne bih mu verovala. Tada mi nije bilo jasno zašto bi…
Sastojci za 2 Osoba/e 3 kom. bibera30 kom. ljute paprike500 g svinjskog filea200 g mladog luka5 g soli20 ml ulja Započni pripremuMeso izdinstatje na malo ulja i vode. Posolite, pobiberite. Kada meso bude skoro gotovo, dodajte iseckani mladi luk i iseckane ljute papričice. Servirajte i uživajte u ovom obroku! Prijatno!…
So simple and delicious. To je sve što bih rekla, ako baš moram da budem tako kratka. Ali neću. Baš ću da vam ispričam da je ovo jelo jedno od onih. Posebnih. Kad nas dvoje sedimo na dvosedu i jedemo iz jednog tanjira. Za kraj se zasladimo prepženim listom žalfije…
Sastojci za 2 Osoba/e 1000 g brašna2 kom. jaja200 ml jogurta1/2 kom. svežeg kvasca30 ml maslinovog ulja100 ml mleka200 g mladog luka400 g paradajza1 kom. praška za pecivo2 g šećera200 g kravljeg sira2 g soli Započni pripremuZa testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2…
Sastojci za 3 Osoba/e 5 kom. bibera5 g čili praha100 g crnog luka300 g paprike10 g ruzmarina300 g šargarepe10 g soli5 g vegete1000 g svinjskog filea Započni pripremuMeso nauljite, posolite, pobiberite, začinite vegetom, karijem i ruzmarinom i ostavite da odstoji minimum sat vremena. Stavite meso u šerpu, narežite crni luk,…
Sastojci za 2 Osoba/e 3 kom. bibera3 kom. jaja100 g đumbira400 g mlevenog mesa5 g soli5 g vegete Započni pripremuIzdinstajte mleveno meso na malo ulja, potom, kad bude skoro gotovo, dodajte iseckani đumbir. Kuvajte još nekoliko minuta, potom začinite solju, biberom, vegetom, dodajte iseckana kuvana jaja i servirajte. Prijatno! izvor:maxi.rs
U mojoj glavi su jedine prolećne rolnice vredne pomena bile one sa mesom, pržene u dubokom ulju, ultra hrskave i začinjene (klik za recept). Taj ukus i tekstura zejedno su nešto fenomenalno. Traže malo više vremena za pripremu, ali krajnju rezultat je strava. Ako je hsrkavo i sa mesom, ne…
Skoro sam pronašla jedan blog koji mi je postao glavni izvor recepata azijske kuhinje. Većinu jela koje sam u poslednje vreme isprobala a tiču se te kuhinje, pronašla sam tamo. Dobra je stvar što je svako jelo do tančina objašnjeno, navedene su razne korisne informacije o samim namirnicama koje jelo…
Sastojci za 2 Osoba/e 20 kom. svežeg kvasca500 g brašna100 g crvenog luka400 g mlevenog mesa200 g zelene salate10 g soli Započni pripremuPripremite hleb: razmutite kvasac u mlakoj vodi, dodajte kašičicu soli i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zamesite testo sa vodom, kvascem i brašnom, pokrijte ga i ostavite pola…
Evo još jednog divnog jela koje bi moglo fino da vas zagreje ovog oktobra. Moj obožavani kuvani kupus oplemenjen komadima sočne junetine. Iako se ne krčka satima, meso ovako pripremljeno ipak bude potpuno sočno i meko, pa je odlično kao obrok i za mališane. Sastojci: 1/2 glavice kupusa300 ml soka…
Sastojci: 1 pilebrašnoulje1 glavica luka2 babure paprike2-3 čena belog lukakocka za supuso, biber.1/2l paradajz pirea ili pelata Priprema: Pile iseći pa posoliti i pobiberiti. Svaki deo uvaljati u brasno pa ispeći. Iseći luk, papriku i beli luk pa tome dodati kocku za supu, so i biber, naliti vodom pa dinstati…
Sastojci za 2 Osoba/e 2 kom. belоg luka5 g čili praha100 g crnog luka200 g paprike200 g kravljeg sira3 g soli4 kom. tortilja Započni pripremuPremažite tortilju uljem s jedne strane, potom je stavite na zagrejani tiganj, preko nje rasporedite sir, iseckanu papriku, crni i beli luk. Stavite drugu tortilju tako…

Možda će vas interesovati i...