Učitava se...
Zanimljiv predlog za ručak ili večeru. Sastojci: 1 pakovanje špageta500 g pilećeg filea600 g smrznutog spanaća1 kesica pileće krem supe iz kesice1 šolja majoneza1 šolja kisele pavlake3 rebra celera1 mali luk, seckan1/2 šolje zelene paprike1 šolja kačkavalja1/2 šolje prezli1/2 šolje parmezana Priprema: Špagete polomite na pola i skuvajte. Piletinu iseckajte…
Oduvek sam volela ćufte u sosu, a dok se nisam udala, nisam imala pojma da ih domaćice prave na različite načine. Ovakve ćufte pravi moja mama, pa sam tako i ja naučila. Ćufte na vojvođanski način se prave sa pirinčem i bez prethodnog prženja u masnoći. Ćufte u sosu od…
Ova piletina je savršen predlog za ručak jer je kremasta, brzo se priprema i neverovatnog je ukusa. Možete je služiti sa testeninom ili krompirom. Može i samo salata kao prilog. Sastojci: 1 šolja brašnasobiber4 pileća filea2 kašike putera1 kašika maslinovog ulja230 g šampinjona2 čena belog luka3/4 šolje desertnog vina3/4 šolje…
Pripremite ćufte na meksički način i oduševite vašu porodicu. Priprema i kuvanje ovog obroka oduzeće vam samo pola sata, a ukus je nezaboravan. Sastojci: 750 g mlevenog mesa2 šolje rendane gaude ili trapista1/2 šolje prezli2 kašike isecaknog svežeg peršuna2 sitno seckana čena belog luka1 sitno seckana ljuta paprika1 veliko jaje1…
Sastojci: 250 g pilećeg mlevenog mesa1 jaja1 luk250 g krompira100 g kačkavalja3 supene kašike brašnaperšunso, biber Priprema: Umesite meso sa sitno seckane dve kašike luka, dodajući so, jaje i biber. Umešajte i peršun. Oblikujte ćuftice. Uvaljajte u brašno i ispržite u tiganju na ulju sa obe strane dok ne bude…
Ručak kom će se svi obradovati. Sastojci: 4 velike teleće šnicle6 kašike ulja2 jajetaso, biber2 kašike brašna100 g prezli4 kriške limuna1/2 veze peršuna Priprema: 1. Šnicle blago izlupati tučkom za meso. Razmutiti jaja, posoliti i pobiberiti. Šnicle uvaljati u brašno, umočiti u jaje i zatim uvaljati u prezle. Pažljivo otresti…
Sastojci: oko 2 kg plavog patlidžanaso500 g krompiramaslinovo ulje4 belanca200 do 250 g hlebnih mrvica Sastojci za fil od mesa: 500 g mlevene junetine ili jagnjetine2 glavice sitno iseckanog crnog luka2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka125 ml crvenog vinapola kašičice cimetapo ukusu: so, biber, grčki origano2 kašike sitnije…
Lagano, nežno, ali ipak čvrsto pileće meso cenjeno je u celom svetu. Pileće meso nije samo vrlo sočno i ukusno, već ima i niske vrednosti masti, a bogato je proteinima. Ovo meso daje dugotrajan osećaj sitosti i snabdeva telo važnim amino kiselinama. Sastojci: piletina (bataci, krilca) (oko 1½ kg)½ veze…
Isprobajte ovu neverovatno ukusnu kombinaciju za ručak. Sastojci: 200 g pasuljaglavica crnog lukačen belog lukamast ili uljemlevena slatka paprikasveža ili kisela paprika Priprema: Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju. Na masti propržite sitno seckan crni luk,…
Pomalo suvo po prirodi, pileće belo meso može biti izuzetno sočno ako ga pripremite na sledeći način, piše Lepa&Srećna. Sastojci: 1 pileće grudi250 gr šampinjona100 ml pavlake za kuvanje100 ml belog vina1 kašika brašnaulje za prženje30 gr puterasuvi začinso i biber Priprema: Belo meso nemojte seći na šnicle po debljini,…
Sastojci: 500 gr mesa u komadu1 šargarepa1 paprikaulje za prženje50 gr gustina50 ml soja sosa4 čena belog luka1 kašičica rendanog đumbira20 gr šećera40 ml vode Priprema: Meso isecite na dugačke komade duž mišićnih vlakana, debljine oko 5 do 6 cm. Stavite meso u zamrzivač na oko pola sata. Kad ga…
I bez pečenja možete da spremite ručak za uživanje. Sastojci: 500 gr mesamalo ulja za prženje1 kašičica bibera1 grančica ruzmarina2 čena belog luka2 kašike puteraso po ukusu Priprema: Isecite meso na deblje parčiće - oko 3 cm. Osušite šnicle papirnim ubrusom pa posolite i pobiberite. Ako imate vremena, idealno je…

Možda će vas interesovati i...