Donosimo vam recept za savršeno sočno meso, za prste polizati... Sastojci svinjski file 500 gcrni luk 1 glavicašargarepa 2celer (koren) 100 gpivo 100 mlso po ukusuzačin C po ukusu Priprema Svinjski file iseći na medaljone, posoliti i začiniti. Propržite ih na malo masti ili ulja sa obe strane da fino…
Oko bećar paprikaša ili sataraša stalno postoje neke dileme - da li je to isto jelo sa dva imena? Sastojci: 3 krupne glavice luka1 kg paprika1 kg paradajza3 jajetaulje za prženjeso, šećerljuta papričicaperšun Priprema: Očistite luk i iseckajte ga na rebarca pa upržite na ulju kratko, a zatim još malo…
Sastojci Tartar soskiseli krastavci 4kisela pavlaka 1 čašamajonez 100 gso, biber po potrebibeli luk 1 čenmirođija, peršun po potrebi Šniclesvinjske šnicle, krmenadla bez koske 10 komkačkavalj 100 gsuvi vrat 100 gkuvana jaja 2senf po potrebiprezle,susam po potrebibrašno po potrebiso ,biber po potrebijaja za pohovanje 2 Kako pripremiti Za tartar sos…
Lagano, nežno, ali ipak čvrsto pileće meso cenjeno je u celom svetu. Pileće meso nije samo vrlo sočno i ukusno, već ima i niske vrednosti masti, a bogato je proteinima. Ovo meso daje dugotrajan osećaj sitosti i snabdeva telo važnim amino kiselinama. Sastojci: piletina (bataci, krilca) (oko 1½ kg)½ veze…
Sastojci: šargarepa 2crni luk 1 glavicabeli luk 2 čenašampinjoni 300 gparadajz 3pirinač 2 pune šakeso po ukusubiber po ukusumaslinovo ulje po potrebibujon od povrća po potrebi Priprema: Na zagrejanom maslinovom ulju propržite crni i beli luk i kockice šargarepe. Mešajte da ne zagori, pa ubacite na listiće isečene šampinjone i…
Svinjske kotlete ste sigurno probali, a da li ste probali ovaj sos? Sastojci: 600 g svinjskih kotletaso, biber1 kašičica belog luka u prahu30 g putera5 čenova belog luka3 supene kašike meda50 ml bujona100 ml vinanekoliko feferona50 g kikirikijakisele paprike Priprema: Posolite i pobiberite meso. Dodajte beli luk u prahu. Ispržite…
Neobična kombinacija, idealna za ljubitelje gurmanskih specijaliteta. Sastojci: - 4 crvene ljute šilje paprike - pileći file, ispečen i naseckan na komadiće - 4 kašike tvrdog belog sira - 4 kašike belog vina - so, biber - beli luk Priprema: Napravite masu za punjenje od piletine, izdrobljenog belog sira,vina, iseckanog…
Ukoliko nemate ideju sta danas da spremate, evo jednog brzinskog recepta za kremaste njoke sa pančetom i piletinom, koje ćete obožavati. Pripremaju se za čas, a toliko su ukusne da ćete ih često spremati. Ovo je recept za dve porcije. Sastojci: 250 g njoki150 ml neutralne pavlake1 čen belog luka50…
Obožavaćete ovaj specijalitet. Potrebno je: 600 g pilećeg filea70 g kačkavalja70 g šunke70 g slaninenekoliko feferonamaslinovo uljeso, biber1 kafena kašika origana30 g maslina1 kafena kašika belog luka u prahu Priprema: Rasecite pileći file, na 5-6 mesta, ali ne do kraja! jedan džep stavite kačkavalj u drugi šunku, u jedan slaninu,…
Originalne bečke šnicle su nešto zahtevnije od ovog jednostavnog recepta s kojim će se snaći svi početnici! Sastojci za 4 osobe: 4 suva peciva (ili 100 g prezli)4 kašike brašna sobiber2 jaja2 kašike mleka4 tanke teleće šnicle (od 150 g)250 g puter1 limun Priprema: Naribajte koricu sa peciva. Potom pecivo…
Služite sa svežim hrskavim hlebom i zelenom salatom ili sa palentom. Sastojci: 1,5 kg karabatakakora od 2 limuna + sok od jednog1 čaša belog vina1/3 čaše maslinovog uljaso, bibersvež bosiljak i ruzmarin1 kašika meda Priprema: Napravite pac: U većoj posudi pomešajte sve sastojke sem mesa. Beli luk iseckajte na listiće,…
Piletina a la parmiđana (parmigiana) je izvanredno lako i pikantno jelo koje se odlično slaže sa različitim prilozima. Sastojci: 4 pileće šnicle1 jajebrašnoprezleso i biberoriganouljeparmezan Za sos: 3 paradajza ili1/2 l soka od paradajza1 kašika brašna1 kašika šećera Priprema: Pileće šnicle dobro istući, posoliti i pobiberiti. Uvaljati ih u brašno…

Možda će vas interesovati i...