Sastojci 1kg pilećih bataka150g suvih šljiva100g pečuraka (šampinjoni ili bukovače)200ml crnog vina3 kom. belоg luka50g smđeg šećeramaslinovo uljeso, biber2 lovorova lista Priprema Meso posolite i pobiberite, te ga stavite u vatrostalnu posudu sa poklopcem. Prelijte ga maslinovim uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i lovorov list i pecite na 200…
Sastojci (za 2 osobe) 350 g pileće džigerice100 g crnog luka40 g brašnaso, biber Priprema Na ulju ispržite sitno iseckan crni luk, dodajte komade pileće džigerice i dinstajte dok džigerica ne omekša. Zatim dodajte dve kašike brašna i oko 2 dl vode da se napravi sos. Posolite i pobiberite po…
Sastojci (3 osobe) 200 g kupusa5 kom. peršuna100 g crnog luka10 kom. suve paprike2 kom. šargarepe3 kom. belоg luka2 kom. paprikekašika mlevene paprike (može i malo ljute)20 g brašnavegetaso, biber Priprema Isecite kupus na sitne tanke štapiće i stavite u dublji lonac. Dodajte jedan iseckani crni luk, dve narendane šargarepe,…
Sastojci (3 Osobe) 400 g pečuraka150 ml neutralne pavlake100 g kačkavalja500 g njoka100 ml bešamel sosa150 g praške šunkevegetaso, biber Priprema Isecite sitno pečurke i kuvajte ih oko 20 minuta da omekšaju. Dinstajte ih na tihoj vatri. Dodajte nekih 150 g iseckane šunke. Posolite, pobiberite, posolite vegetom i prelijte neutralnom…
Sastojci 1kg svinjskog filea5 kom. jabuka100g crnog luka2 jajetaso, biber Priprema U nauljenu tepsiju stavite crni luk, iseckane jabuke,i komade svinjetine. Posolite i pobiberite. Umutite dva jaja i prelijte preko. Nakon toga ubacite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta, dok jabuke ne omekšaju a meso…
Sastojci (2 Osobe)500 g pilećeg filea100 g kačkavalja200 g pavlake50 g senfaso, biber Priprema Pola kilograma pilećeg filea iseckajte na šnicle i malo izlupajte čekićem za meso, ali ne pretanko. Utrljajte šnicle u so i biber. Nakon toga, utrljajte šnicle u senf i ostavite da odstoje dok ne pripremite sir…
Sastojci 1 kg krompira,oko 400 g brašna, maslinovo ulje, 2 čena belog luka, 500 g čeri paradajza, origano, svež bosiljak, 100 g mocarele Priprema Oljuštite krompir, isecite ga i skuvajte ih kao za krompir pire. Izgnječite ga i ostavite da se hladi. Polako dodajte brašno sve vreme mešajući. Kada dobijete…
Sastojci 150 g tikvica500 g plavih patlidžana300 g paradajza100 g crnog luka1 kom. paprikе300 ml paradajz sosa1 čen belоg luka40 ml belog vinapola ljute paprike15 ml maslinovog uljaso, biber Priprema Iseckajte na krugove dva plava patlidžana, četiri paradajza i dve male tikvice. Posolite i pobiberite. Propržite glavicu crnog luka na…
Sastojci 250 g svinjskog buta500 g špageta150 g prazilukaBalsamiko sirćeta4 jajetamaslinovo uljeso, biber, vegetasoja sos Priprema U dublji lonac stavite testeninu da se kuva. Za to vreme na vrelom ulju pržite meso isečeno na kockice zajedno s prazilukom pet-šest minuta. Potom dodajte vodu, soja-sos, so, biber i nekoliko kapi balsamika.…
Sastojci 500 g mlevenog mesa (po želji)100 g crnog luka100 g kačkavalja300 ml paradajz soka200 g paradajza10 kom. peršuna50 g prezli10 g maslaca2 čena belоg lukaso, biber Priprema Iseckajte glavicu crnog luka, dva čena belog luka i sveži peršun. U većoj posudi izmešajte mleveno meso sa lukom, peršunom, prezlama i…
Sastojci: 8 krompira1 glavica luka3 jajeta6 kašika brašnaulje za prženjepavlakaperšun Priprema: Oljuštiti i narendati krompir, ocediti ga dobro pa dodati narendan luk. Dobro izmešati sa jajima i brašnom, posoliti i pobiberiti. Vaditi po dve kašike smese i spuštati u vruće ulje, poravnavajući svaku hrpicu kašikom. Pržiti dok ne postanu zlatnožute…
Sastojci 1,5 kg goveđeg mesa (ili junetine)100 g suvih šljiva250 g šampinjona350 g crnog luka10 g brašna200 ml crnog vina4 čena belog luka50 ml paradajz pireaso, biberaleva parikePriprema U loncu izdinstajte crni luk isečen na sitne kockice, potom dodajte šampinjone i meso isečeno na kocke (koje ste prethodno uvaljali u…

Možda će vas interesovati i...