Sastojci: oko 500 g sardina (koristila sam smrznute) 1 manja glavica crnog luka 1 manja veza peršuna 2-3 lista lovora nekoliko zrna bibera, ja sam koristila i biber dugačkog zrna iz Spice Up Shop-a koji daje vrhunsku zemljanu aromu 300 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 limun isečen na kolutove…
Sastojci: 8 malih tikvica, opranih i izdubljene sredine za punjenje 150g starijeg belog ovčjeg sira, krupno izrendano ili izmrvljeno 1 mesnata slatka crvena paprika 1 kašičica senfa od zrna slačice 3-4 kašike sitno seckanog peršuna 2 jajeta, dobro umućena biber 2 čena belog luka Priprema: Uključiti rernu na 200 stepeni…
Sastojci za 1 Osoba/e 200 ml belog vinabiberа1 kom. nane0,3 kg svinjskog mesa od vrata5 kom. peršuna10 g šećeraso50 ml preliva od jagode Započni pripremu Dobro operite vrat. Osušite ga i utrljajte so, šećer, biber, peršun, nanu i beli luk. Stavite vrat u nauljeni pleh i pecite na 250 stepeni…
Sastojci za 4 Osoba/e 3 kom. lovorovog lista2 g soli2000 g svinjskog filea Započni pripremu Zagrejte rernu na 250 stepeni. Meso posolite sitnom soli sa svih strana, osim one gde je kožica. Položite u tepsiju za pečenje tako da kožica bude na dnu. Ulijte malo vode, toliko da meso bude…
Sastojci za 2 Osoba/e 1 kom. biberа2 kom. bosiljka300 g crvenog pasulj2 g origana200 g pirinča600 g svinjskog filea2 g soli Započni pripremu U manju posudu stavite so, biber i začine, potom utrljajte u meso. U vrelom nauljenom tiganju zapecite meso sa svih strana, prebacite meso u dublju tepsiju, umotano…
Sastojci: Smesa od pečuraka: 20 ga putera 2 šalot luka ili 1/2 glavice crvenog luka 40 g suvog vrganja 1 kašika balzamiko sirćeta 1 maleni čen belog luka Meso: 400 g bifteka u komadu 1 kašika ulja prstohvat soli, prstohvat bibera Ostalo: 1 komad smrznutog lisnatog testa (polovina regularnog Frikom…
Sastojci za 6 Osoba/e 2 kom. bibera2 g aleve parike5 g brašna300 g crnog luka500 g kupusa100 g pirinča5 kom. peršuna600 g šampinjona100 g šargarepe3 g soli3 g vegete Započni pripremu Odvojite listove dve glavice kiselog kupusa. Izdinstajte na ulju tri glavice crnog luka, dodajte 600 g šampinjona i malo…
Sastojci za 3 Osoba/e20 ml maslinovog ulja2 g rukole400 g telećeg bifteka Započni pripremu Meso isecite i premažite uljem. Kratko grilujte tako da u sredini ostane crvene boje. Kada bude pečen, dodajte malo rukole. Prijatno! izvor:maxi.rs
Sastojci za 6 Osoba/e 3 kom. lovorovog lista3 g soli2000 g svinjskog filea Započni pripremu Zagrejte rernu na 250 stepeni. Zarežite kožu sve do mesa. Posolite meso sa svih strana osim tamo gde je koža. Stavite meso u tepsiju tako da koža bude na dnu. Ulijte vode u tepsiju da…
Sastojci za 4 Osoba/e 4 kom. belоg luka5 g brašna100 g crnog luka2 kom. bibera100 g paprike2000 g junetine1 kom. jaja120 ml maslinovog ulja2 g soli500 ml paradajz soka400 g turšije5 g senfa120 ml ulja Započni pripremu Isecite meso po želji. Očistite crni luk, beli luk i paprike. U nauljenu…
Sastojci: 300 g špargli soli i bibera po ukusu malo maslinovog ulja malo parmezana za preko Priprema: Gril vam je već spreman i meso ili riba se peku, pa vi za to vreme pripremite šparglu tako da bude spremna za roštilj pred sam kraj. Prvo je operite a zatim skinite…
Sastojci za 3 Osoba/e 1000 g brašna20 kom. čili papričice2 kom. jaja200 ml jogurta500 g kačkavalja30 ml maslinovog ulja100 ml mleka1 kom. praška za pecivo300 g mlevenog mesa10 g origana2 g soli1/2 kom. svežeg kvasca2 g šećera Započni pripremu Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, 1/2…

Možda će vas interesovati i...