Naučite da spremite čokoladni sufle. Veruje se da je recept za sufleosmislio francuski kuvar Vinsent de la Šapel, i to ranih 1700-ih godina, koji je između ostalog spremao hranu i za gospođu de Pompadur, ljubavnicu Luja XV. Skoro 100 godina kasnije prvobitni recept je doradio Antoan Bulvilije i objavio u…
Najbolji recept za čizkejk tortu, laganu, kremastu, osvežavajuću. Ništa se ne peče, priprema se brzo, kombinacija voćnog fila, belog fila od neslanog krem sira i pavlake, biskvita od najukusnujeg keksa, plazme. Sastojci - 300 gr. plazma keksa- 150 gr. margarina (sobne temperature)- 150 gr. prah šećera- sok od dve pomorandže…
Ako vam priprema originalne krempite ne ide od ruke, ne brinite, lažna kremita je toliko jednostavna za napraviti da uspeva bukvalno svima. Krempita je kolač koji se pravi od raskošnog žutog fila i lisnatog testa, pa se istovremeno topi i krcka u ustima. Današnjinačin života i nedostatak vremena ne dozvoljavaju…
Ekstra brzo i jako ukusno. Svi koji su probali su se oduševili, a tako je jednostavno. Sastojci: - 700 gr. kisele pavlake- 10 bananica (krem čokoladice)može i nešto drugo- 300 gr. petit keksa Glazura:- 150 gr. bele čokolade- 100 ml. slatke pavlake Priprema: Izlomite keks, iseckajte čokoladice. Izmešajte sve sastojke.…
Ovo je starinski recept za sočan kolač od jabuka koji će biti gotov za tren. Osim toga sve sastojke verovatno već imate u kuhinji. Svi koji su dobili ovaj recept mislili su da je u pitanju greška. Ipak, na kraju priče vas čeka kolač sa kojim nema greške. Čak i…
Mančmelouje čuvena poslastica, a umesto kupovne napravite je sami kod kuće od jednostavnih i sastojaka koji nisu skupi. Ukoliko ne možete da nabavite kondenzovano mleko, možete ga zamenite nečim drugim, kao što je puding ili jogurt sa vanilom. Priprema je vrlo jednostavna, preko keksa sipajte beze fil koji se ne…
Sastojci kore za pitu 500 grendane kisele jabuke 600-700gšećer 200 gvanilin šećer 2 kesicemleveni plazma keks 150 gcimet maloi jos :ulje 50 mlvoda ili kisela voda 100 mlprah šećer malo Priprema Jabuke očistiti, oljuštiti, izrendati, dodati šećer, vanilin šećer i cimet i ismesati. Ulje i vodu pomešati. Odvojiti po 3…
Ako volite tufahije, obožavaćete i ove jabuke punjene čokoladom. Tufahije su starinska poslastica koju mnogi (ako ne i svi) vole. Pravi se tako što se jabuke ispeku, pa se napune filom od oraha i meda i na kraju se dekorišu šlagom. Ovo je sličan recept kao za ovu čuvenu poslasticu,…
Meke kuglice poput gumenih bombona su duša čaja, koji se najčešće pije hladan i dobro promućkan da postane penast i kremast… Uprkos tome što ime sugeriše, bubble tea uopšte ne mora da bude čaj. Ovaj napitak u Aziji ima status opsesije, a sve više Evropljana ne može bez dnevne doze…
Sniker torta ima ukus kao omiljena čokoladica, a lako se pravi. Možete da je spremite u poslednji čas jer je vrlo jednostavna. Sastojci:150 g čokoladnog keksa 150 ml vode Za fil: 500 ml slatke pavlake 150 g šećera u prahu 500 g krem sira 150 g bele čokolade 150 g…
Kada razmišljamo o listi prazničnih kolača i keksa kojima se iznova vraćamo svake godine, pomislimo na klasične mađarice, žerbo kocke, mak i orahe, ali i na neizostavne vanilice. Po oovm receptu u vanilice se dodaju orasi, a ako ih izbegavate, umesto njih možete u testo dodati bademe ili lešnike. Nakon…
Da li je ovo torta nad tortama? Kulinarski simbol grada Beča je sigurno Saher torta (Sacher). Šta je specifično za ovu tortu? Odgovor je savršen sklad čokolade i džema od kajsije. Čokoladna kora odličnog puterastog ukusa, kao i nežne kajsije koje smiruju slatkoću daju savršeni sklad. Hotel Sacher u Beču…

Možda će vas interesovati i...