Sastojci (za 2 porcije) 5 krušaka, 150g brusnice, 100ml meda, muskatnog oraha, cimeta Priprema Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške isecite napola i izdubite im sredinu. Stavite papir za pečenje na pleh, poređajte kruške, premažite ih medom i pospite cimetom i muskatnim orahom. Pecite 30 minuta. Izvadite ih i ostavite…
Sastojci (4 porcije) 100 g badema2 g cimetа2 ml arome vanile20 ml meda4 kom. jabuka200 ml mleka100 g žitarica1 kom. vanilin šećera Priprema Operite četiri jabuke, zatim ih osušite i pomoću pribora izdubite središnji deo jabuke. U blender stavite bademe i žitarice koje imate u kuhinji, malo meda, čašu vrelog…
Svaki zalogaj je božanstven. Sastojci: 250 g crne čokolade180 g maslaca225 g šećer1 g soli4 g vanilinog šećera5 jaja65 g kakao praha Za glazuru: 250 g crne čokolade200 ml slatke pavlake Priprema: Otopite puter i čokoladu i sipajte ih u posudu. Zatim dodajte šećer, so, vanilin šećer i umutite. Potom…
za 6/8 osoba Sastojci : 4 jaja, 4 kašika šećera, 250gr maskarpone sira, piškote, 200ml (oko 2 šolje) espreso kafe, kakao, rendana čokolada Priprema: Napravite kafu u koju ćete da umačete piškote i stavite sa strane.Za pripremu krema odvojite belanca od žumanca. Koristeći mikser umutite 4 belanca sa 2 kašike…
Lisnato testo u kombinaciji sa pudingom i voćem je idealna poslastica. Sastojci: 2 kore lisnatog testa450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg)malo keksa ili prezli250 g šećerapuding od vanile (ili drugi po izboru)2 vanilin-šećerakora limunacimet Postupak: 1. Odmrznuto šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom,…
Sastojci: ČOKOLADNI FIL 350 ml mlekapuding od čokolade4 kašike šećera100 g čokolade120 g margarina ŽUTO PUNJENJE 300 ml sirupa od narandže (otprilike 3 narandže)300 ml vode2 pudinga od vanile KORE 150 g margarina100 g šećera1 jaje100 ml mleka450 g brašna1 kesica praška za pecivo GLAZURA 100 g čokolade3 kašike šećera3…
Sastojci: 1 l mleka8 jaja300 gr šećera200 gr brašna2 kašičice ekstrakta vanile1 pakovanje lisnatog testa750 ml pavlake za šlag2 kašike prah šećera Priprema: Ugrejte rernu na 180C stepeni. Pospite brašnom radnu površinu. Rastanjite oklagijom lisnato testo i svaki komad stavite na peki-papir pa pecite u plehu desetak minuta. Ostavite da…
Osetljivo voće kao što su jagode treba pripremati brzo i vešto - evo jednostavnog upustva koje će vam pomoći da voće očistite lako, a da do kuvanja ostane sveže i čvrsto. Sastojci: 1 kg zrelih jagoda1,2 kg šećera1 limuntusa Priprema: Jagode oprati, očistiti i namočiti u vodu sa rastvorenim limuntusom.…
Štrudla sa makom mnoge od nas podseća na detinjstvo kada smo je jeli uz čašu mleka za doručak ili večeru. Vreme je da se podsetite tog rituala i da napravite ovu ukusnu poslasticu. Sastojci: Za testo: 3 jajeta½ l mleka1 kašika masti (ili margarina)20 g kvasca1 kg brašna Za fil:…
Sastojci: Za koru: 3 žumanceta1 celo jaje3 kašike šećera3 kašike vruće vode2 pune kasike brašna1 kašičica praška za pecivo Za fil:15 kašika šećera1 l vode3 pudinga od vanile 6 belanacai još 7 kašika šećera Priprema: Umutiti žumanca i jaje sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju sipati…
Sastojci: 1/2 l mleka, 200 gr šećera, 2 pudinga od vanile, 150 gr čokolade (bele), 125 gr putera (margarina), 1 pakovanje piškota (veće), 1 pavlaka (kisela), 300 gr šlag kreme, 250 gr šlag pene, 1 konzerva ananasa (manja) Priprema: Mleko skuvati sa 7 kašika šećera pa tu ukuvati puding i…
Za ovu poslasticu uglavnom imate sve sastojke kod kuće. Priprema : 2 pudinga, 100 g keksa, malo šećera, 1 vanilin šećer ,mleko za puding, 2 banane Priprema: Skuvati puding. Kalup obložiti folijom pa na dno staviti na krugove banane, preko staviti nekoliko kašika pudinga. Prekriti i poređati keks, pa puding,…

Možda će vas interesovati i...